• vivix shaklee

    Kebaikan Vivix Shaklee

    Apa ada dalam vivix ni?   Vivix ni diperbuat daripada 4 bahan utama.     1)Purple carrot     Antara Khasiatnya :   Lebih tinggi antioksidan berbanding carror warna oren Bersifat antiradang , oleh sebab itu sesuai untuk semua sakit yang bersifat radang seperti arthtritis, gout, asma Antivirus, antibakteria, antimicrobial Anticarcinogen> mengurangkan risiko kanser Tinggi vitamin A, halang arteri dari tersumbat, elak strok Stabilkan gula dalam darah, merendahkan tekanan darah tinggi     2)Anggur muscadine       Antara Khasiatnya :   Menguatkan ingatan 40x lebih antioksidan berbanding anggur merah mengandungi alegik asid > agen antikanser dan lawan ketumbuhan n agen awet muda Halang kerosakan retina mata Mengandungi fiber >…

  • Berpantang

    Sebab Kenapa Perlu Pilih Set Berpantang Shaklee

    Kenapa perlu pilih set berpantang shaklee?   5 sebab utama kenapa ibu ibu diluar sana harus memilih set berpantang shaklee.   1) Bandan lebih bertenaga Dengan pengambilan set berpantang shaklee, badan akan rasa lebih cerdas dan cergas   2) Luka cepat sembuh Luka cepat sembuh dalam tempoh 1-2 minggu kerana didalam set berpantang shaklee ada supplemen zinc yang membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka dalaman dan luaran.   3) Kulit cantik Haa siapa ja yang taknak kulit cantik kan. Kombinasi set kulit seperti vitamin c, esp , b complex dan vitalea  yang banyak sangat membantu mencantikkan kulit dari dalam . Apa yang lagi best , stretchmark pun takda tau.   4)…

  • Batuk

    Batuk Terlalu Lama

    Pernahkah anda batuk terlalu lama? pelbagai cara dan ubat dah makan tapi still taknak lega batuk tu. Tak tahan rasa setiap kali batuk sampai sakit dada. Nak tidur malam pun susah sebab batuk tak henti.   Sebenarnya batuk ni adalah sejenis mekanisme pertahanan fisiologi yang penting. Ini merupakan cara semulajadi tubuh untuk melindungi sistem pernafasan dengan mengeluarkan bahan rengsa atau rembesan daripada saluran udara.   Batuk adalah tindakbalas semulajadi untuk menyingkirkan bendasing dan kuman di mana ia dapat membantu menghalang salur pernafasan daripada terkena sebarang jangkitan dan memasuki paru-paru yang boleh menyebabkan penyakit yang serius seperti radang paru-paru (pneumonia) . Tindakbalas ini akan menghasilkan lendir atau kahak.      …

  • Berpantang

    Set Berpantang Shaklee

    Ramai yang tercari-cari set berpantang shaklee sekarang ni.Alhamdulillah dah ramai yang mula mengenali tentang kewujudan set berpantang shaklee.   Kenalan fira sendiri ramai yang mengambil set berpantang shaklee. Katanya set pantang shaklee ni jimat dan tahan lama sebab boleh dimakan sehingga habis pantang dan apa yang bestnya lagi adalah sebab set shaklee ni tak panas berbanding set berpantang yang lain.     Set Bersalin Shaklee         Apa yang ada di dalam set berpantang / bersalin shaklee?   Didalam set berpantang shaklee ni terdiri daripada 7 jenis vitamin yang mempunyai manfaatnya yang tersendiri.     1) Vitamin C     KUATKAN SISTEM IMUN BADAN    Membantu sistem imun…

  • Berpantang

    Tips Memilih Set Berpantang

    Pasti buat mereka yang baru ingin melahirkan anak sulung tercari cari set berpantang yang sesuai kan. Tapi banyak jenama di pasaran yang membuatkan anda di dalam dilema untuk memilih yang terbaik. Jadi , sebelum buat pilihan apa kata baca dulu tips yang fira nak kongsikan ni, Mana tahu dapat bantu awak awak yang dalam dilema untuk memilih set berpantang yang terbaik hehe.     Tips Pilih Set Pantang   1) JENAMA PRODUK YANG INGIN DIGUNAKAN   Cari info tentang set bersalin yang anda tahu . Bandingkan dan teliti satu persatu.  Setiap produk mempunyai keistimewaannya yang tersendiri . Sebagai pengguna, anda dinasihatkan meneliti isi kandungan produk , cara penggunaannya dan lain lain…

  • Psoriasis

    Psoriasis- Apa Itu Psoriasis Dan Penyebab Berlakunya Psoriasis

    Psoriasis kelihatan seperti penyakit kulit tetapi ia sebenarnya adalah penyakit kronik gangguan automiun yang dialami oleh kira-kira satu hingga tiga peratus penduduk secara umumnya di Malaysia . Ia juga boleh dialami oleh semua orang tidak kira dewasa atau kanak-kanak.       Apa Itu Penyakit Psoriasis   Psoriasis adalah penyakit keradangan kulit yang menyebabkan sel kulit menjadi mati dan juga menebal . Persekitaran, keturunan dan faktor imun memainkan peranan penting dalam permulaan penyakit ini. Penyakit ini selalunya bermula pada bahagian kulit kepala, siku, lutut dan bahagian belakang badan. Ia juga boleh menyebabkan keradangan sendi dan sebanyak 30% pesakit ini akan menghadapi masalah sendi. Ia bukanlah penyakit yang berjangkit , tetapi…

  • Migrain

    Bagaimanakah Cara Untuk Mengurangkan Migraine

    6 Cara Untuk Mengurangkan Migraine     1) Mengawal pemakanan harian 2)Mengurangkan stress dengan bersenam 3)Mengamalkan cara hidup teratur 4)Berbaring di tempat gelap dan sunyi sewaktu tanda-tanda awal migraine. 5) Mulakan mandian dari bawah ke atas (kaki, badan, kepala), dengan cara ini mungkin boleh membantu kita mengelakkan diri diserang migraine.  6)Ambil suplemen untuk mengurangkan kesakitan migraine      Antara Supplemen yang membantu adalah seperti berikut :         1) B complex         Mengandungi B2 dan B6 yang dapat mengurangkan sakit akibat migrain Mencegah stress dan depresi     2)Ostematrix         Mengandungi magnesium untuk mengelakkan kekejangan pembuluh darah yang menjadi salah satu punca…

  • Sakit Sendi

    Cara Untuk Mengelakkan Rasa Sakit Lutut

    Beberapa cara atau ikhtiar kita untuk mengelakkan rasa sakit lutut. Kita ikhtiar ja selebihnya berserah pada Allah swt   Antara beberapa cara adalah : Megurangkan berat badan – Obesiti merupakan salau satu punca sakit lutut Sentiasa melakukan senaman dan bersukan Melakukan senaman dan bersukan dengan cara dan posisi yang betul Menggunakan alat penyokong lutut ( Kness braces) jika mengalami masalah lutut Memilih sukan yang betul seperti sukan renang yang mengurangkan bebanan pada lutut     Sakit lutut ni juga sering dipanggil sakit sendi yang boleh terjadi di kalangan semua peringkat usia tidak kira tua mahupun muda. Bila dah sakit lutut banyak kerja yang terbatas kan, kebiasaanya sakit lutut dan sendi…

  • Sakit Lutut,  Sakit Sendi

    Fungsi Vivix Untuk Masalah Sakit Lutut Dan Sendi

    Fungsi Vivix Untuk Masalah Sakit Lutut Dan Sendi     1) Vivix mengandungi antioksidan polifenol yang mana ia membantu mempertahankan sel badan , memperbaiki dengan memberi nutrisi yang baik dan mengurangkan radang yang disebabkan oleh oste0arthritis .   2) Resveretrol dalam vivix juga membantu mengurangkan lagio kerosakan cartilage   3) Resveretrol sebagai antioksidan kuat membantu menghalang kerosakan akibat sel radikal bebas.Sel radikal bebas ini adalah sel yang menyebabkan sakit sendi dan lutut bertambah teruk.   Testimoni Vivix Untuk Masalah Sakit Lutut Dan Sendi                 Berminat Untuk Dapatkan Vivix Shaklee?   Jika anda berminat untuk membeli vivix shaklee ni anda boleh membuat pembelian dengan cara membeli sendiri di web shaklee menggunakan debit dan kredit kad, jika…

  • Sakit Lutut

    Punca Sakit Lutut

    Sakit lutut biasanya sering menimpa warga emas kan. Acap kali kita dengaq mereka yang lebih berumur mengadu sakit lutut. Ia agak mengganggu pergerakan mereka untuk solat dan bergerak. Tetapi sebenarnya ia boleh menimpa kepada sesiapa sahaja termasuk mereka golongan muda disebabkan kecederaan seperti ligamen dan tisu rawan yang koyak.   Sakit lutut ni sebenarnya boleh berlaku disebabkan beberapa perkara seperti trauma pada lutut, proses penuaan dan beberapa perkara lagi.   Tisu rawan di sendi berfungsi untuk melancarkan pergerakan sendi tersebut dan mengurangkan geseran. Kebanyakkan sakit lutut yang tidak  serius dapat sembuh dengan sendirinya tanpa melakukan apa apa rawatan perubatan.Penggunaan alat penyokong lutut (knee braces) mampu menstabilkan pergerakan lutut dan mengurangkan…