• Cyst

    Makanan Yang Boleh Mengaktifkan Cyst

    Bagi mereka yang pernah menghidap ovarian cyst hendaklah elakkan daripada memakan makanan yang boleh mengaktifkan kembali ovarian cyst. Antara makanan yang perlu dielakkan adalah seperti berikut :   Makanan Yang Mengaktifkan Cyst :     Soya dan evening primrose – soya dan evening primrose ni mengandungi phyto estrogen. Phyto ni bermaksud tumbuhan manakala phyto estrogen bermaksud tumbuhan yang mempunyai fungsi seakan akan estrogen.Ini menyebabkan apabila kita makan benda ni maka, paras estrogen dalam badan kita akan tinggi dan menggalakkan pembesaran cyst.     Ayam – Ayam yang disuntik hormon untuk mempercepatkan kadar pembesaran. Kebiasaannya ayam disuntik hormon estrogen . Jadi pilihlah ayam yang bebas daripada sebarang suntikan hormon merbahaya Ikan…

  • Cyst

    Jenis Ovarian Cyst

    Ovarian cyst adalah kantung yang berisi lendir/air yang berada di dalam kilang telur ovari . Cecair ini boleh jadi cair seperti air, pekat likat dan ada kalanya mengandungi tisu-tisu seperti rambut dan gigi. Ia juga mempunyai saiz yang berbeza-beza.   Ovarian cyst yang normal akan membesar dan pecah untuk mengeluarkan telur ovum ketika ovulasi. Cyst yang pecah ini dinamakan follicle . Jika cyst ini tidak pecah , saiznya akan bertambah besar dan dinamakan functional ovarian cyst.Ia tidak merbahaya kecuali jika saiznya terlalu besar.           Jenis Cyst   3 jenis ovarian cyst yang kerap kali terjadi :    Simple Cyst Endometrioma Dermoid Cyst     Simple Cyst…

  • JOM CANTIK

    Agen Aktif Youth Skin Care Sungai Lalang, Kedah

    For those yang tinggal di sekitar kawasan Sungai Lalang, Sungai Petani, Kedah  yang cari  skin care youth shaklee boleh direct whatsapp fira ya. Fira merupakan pengedar sah Skin care Youth Shaklee . Sekiranya anda ingin fira menghantar skin care youth shaklee sampai depan rumah pun boleh.   Buat mereka yang tinggal di luar kawasan Sungai Lalang juga boleh dapatkan set penjagaan muka ni dari fira kerana fira juga ada membuat pengeposan ke seluruh Malaysia.     Apa Keistimewaan Beli Youth Skin Care dengan fira?   Of course la ada keistimewaannya. Antara keistimewaan jika anda beli skin care youth dengan fira adalah :   FREE COD     Fira tidak akan…

  • vivix shaklee

    Kelebihan Resveretrol Dalam Vivix Shaklee

    Kelebihan Resveretrol dalam vivix shaklee.     Apa itu Resveretrol?       Resveretrol adalah satu kompaun yang dijumpai dalam tumbuhan seperti Polyganum Cuspidatum dan Anggur Merah. Ia biasanya digunakan oleh tumbuhan untuk mengawal dari serangan parasit atau serangan persekitaran yang merosakkan. Kiranya ia satu antioksidan untuk melindungi diri.     Manfaat Resveretrol dalam vivix shaklee     1) Sangat bagus untuk kesihatan kardiovaskular -Resveretrol boleh mengelakkan penyumbatan pada arteri/ salur darah kita. Dia elakkan penyumbatan berlaku seterusnya mengelakkan dari kita terkena serangan jantung. sangat bagus untuk jantung !!   2) Resveretrol Mampu Menghalang Pertumbuhan Sel Kanser 3)  Resveretrol Mampu Menjaga Kesihatan Mata 4) Perangsang Testosterone   Apakah itu testosteron? …

  • Pengedar Shaklee

    Pengedar Sah Shaklee Kawasan Bedong , Kedah

        Fira merupakan pengedar sah shaklee sungai petani yang berdaftar sejak December 2012. Sebelum apa apa, fira nak perkenalkan diri fira dulu. Fira ni memang orang Sungai Petani yang tinggal di Sungai Lalang. Nama penuh  Nur Syafira tapi hampa boleh panggil fira ja dan berumur 24 tahun hehe.   Fira dah buat bisnes shaklee ni dah hampir 4 tahun dan alhamdulillah dah banyak tempat kat bedong yang fira dah pernah p untuk cod shaklee. Selain kawasan Bedong, fira juga pengedar sah shaklee untuk kawasan  Sungai Petani. Di Sungai Petani ni yang fira dah pernah pergi untuk COD shaklee. Antaranya, Sungai Lalang, Ambangan Height, Bandar Baru, Sg Layar, Sg Pasir,…

  • VIVIX

    Vivix dan Masalah Kesuburan

    Sedikit info buat anda diluar sana yang menghadapi masalah kesuburan.. sudah mencuba pelbagai cara tetapi masih tidak berkesan.Mungkin ALLAH ingin anda lebih berusaha..jangan pernah berputus asa..   Jom cuba ikhtiar dengan vivix shaklee.   Bagaimana vivix dapat membantu masalah kesuburan ?      Pertama sekali anda perlu tahu apakah punca tidak subur.Penurunan kesuburan wanita bermula pada awal 30an. Malah, umur wanita sering dianggap sebagai faktor yang paling penting dalam potensi pembiakan wanita. Umur seorang wanita akan memberi kesan kepada oosit dan juga kualiti telur.     Apa itu OOSIT?   OOSIT bermaksud telur belum matang. Bagaimana vivix dapat membantu menjaga kualiti oosit dan telur itu sendiri?   1) Vivix mengandungi…

  • VIVIX

    Harga Vivix Jauh Lebih Murah Sempena Sambutan Hari Malaysia 2018

    Harga vivix jauh lebih murah dari harga asal? Wow pasti ini berita yang dinanti – nantikan oleh peminat tegar vivix shaklee. Haa inilah masanya untuk anda borong vivix buat stock hehe.   Untuk makluman anda, hari sabtu ni ( 22 september ) merupakan sambutan hari malaysia di setiap branch shaklee. Jadi, pada hari tersebut ada pelbagai aktiviti yang diadakan. Selain itu, pada hari tersebut ada promosi vivix juga tau.       Special offer hari malaysia   Promosi ini hanya sah sehari sahaja iaitu sabtu bersamaan dengan 2 september 2018. Antaranya adalah :   OFFER VIVIX  – BUY 6 FREE 1 & BUY 2 GET 5% DISCOUNT BUAT BELIAN SEHINGGA…

  • Penjagaan selepas bersalin

    Tips Kekal Bertenaga Semasa Dalam Pantang

    Mesti ramai di antara anda yang tercari cari apakah tips yang sesuai buat ibu untuk kekal bertenaga semasa dalam pantang setelah banyak tenaga dihabiskan sewaktu bersalin.   Pastinya anda ingin kekal bertenaga sepanjang hari agar dapat menyusukan bayi anda dengan sempurna dan badan juga tak terlalu lemah.So, fira nak share beberapa tips untuk kekal bertenaga semasa dalam pantang agar anda kelihatan cergas dan yang paling penting kulit kelihatan awet muda dan badan kembali slim seperti anak dara.   Berikut merupakan salah satu tips mudah  untuk kekal bertenaga semasa dalam pantang :   Amalkan vivix shaklee semasa berpantang         Apa itu vivix shaklee ?     Vivix shaklee…

  • OSTEMATRIX

    Tips Atasi Masalah Sembelit Ketika Berpantang

    Sembelit ketika berpantang adalah perkara yang paling mengerikan kan. Tambahan pula bagi mereka yang baru lepas melahirkan tu. Hanya mereka yang pernah mengalami tahu bagaimana rasa seksanya sembelit ketika berpantang. Tersilap teran boleh menyebabkan luka jahitan terbuka tau. So, jangan ambik mudah jika sembelit ketika berpantang. Mengapa selalu sakit buang air besar selepas bersalin ?   4 sebab yang anda  perlu tahu adalah sebeprti berikut:   Ibu sudah pun ada masalah sembelit   Selepas bersalin , tubuh akan mengambil sedikit masa untuk sembuh dan kembali seperti biasa. Ini termasuklah metabolisme ibu dan sistem pencernaannya. Pengambilan ubat serta masalah dehidrasi juga menyumbang kepada masalah berlakunya sembelit dan masalah buang air besar…

  • VIVIX

    Manfaat Vivix Shaklee Untuk Kesihatan Optimum

    Vivix rasanya ramai dah tahu kan apa itu vivix. Selalu dengar kan pasal vivix shaklee ni, terkenal dengan supplement yang kaya dengan antioksidan dan sesuai untuk kesihatan optimum, tak kira lelaki mahupun wanita.   Beberapa manfaat vivix shaklee yang anda mungkin tidak tahu adalah seperti berikut:   Manfaat vivix shaklee untuk kesihatan optimum     Vivix bertindak sebagai antioksidan yang terbaik – Vivix shaklee mengandungi profil polifenol unik yang mempunyai kuasa antioksidan terbesar. Ia mengandungi gabungan polifenol iaitu ellagitannin dan asid ellagic yang dapat membantu melawan radikal bebas dalam tubuh kita.  Melindungi tubuh daripada jangkitan bakteria dan kulat Menggalakkan penuaan secara sihat – awet muda dan anti penuaan Mengurangkan komplikasi…