TIPS - Penjagaan Muka

5 Tips Jaga Muka

5 tips jaga muka yang korang kena follow kalau korang nak kulit muka korang cantik dan berseri .

 

 

1) Kurangkan Memakai Pencuci Muka

 

 

Orang kata, kena selalu pakai pencuci muka kalau nak muka elok. Eh Betulkah?

 

Sebenarnya tidak. Kita digalakkan untuk tidak kerap mencuci muka kerana pencuci muka mempunyai bahan kimia yang akan menyebabkan muka anda cepat rosak dan berminyak. Cuba elakkan memakai pencuci muka yang mengawal minyak (oil control) kerana ianya akan menghilangkan minyak secara sementara sahaja dan an ianya akan menggalakan muka menjadi lebih berminyak.

 

So, kita disarankan untuk mencuci muka dua kali sehari sudah cukup.

 

2) Jangan Campur Produk Sesuka Hati

 

Ini adalah part yang paling penting kalau nak muka elok. Pless jangan kerap menukar pencuci muka dan  jangan memakai pelbagai produk kecantikan sesuka hati kerana bimbang kulit muka akan menjadi rosak.

 

3. Amalkan Minum Teh ( green tea )

 

 

Minum teh hijau sekali atau dua kali sehari. Teh hijau sangat bagus tau untuk pengantioksida yang boleh mengurangkan jerawat. Sapa ja tak nak hilang jerawat kan hehe. So start sekarang korang bolehlah start minum green tea hari hari

 

4. Kurangkan Menyentuh Wajah

 

 

Kita sememangnya tidak dapat lari dari menyentuh wajah apabila gatal atau adanya jerawat. Namun,kuman-kuman yang terdapat pada jari kita ni lah yang akan menyebabkan kulit kita terdedah pada bakteria dan menyebabkan kulit naik jerawat atau keradangan.

 

So, kalau korang nak juga sentuh wajah korang tu, pastikan korang bersihkan tangan korang terlebih dulu sama ada dengan air bersih atau sanitizer. Kalau nak picit jerawat pula, pastikan korang guna kain dan lepastu bilas dengan air bersih berulang kali sebab kulit muka kita ni tersangatlah sensitif dengan bakteria dan kuman.

 

5. Amalkan Supplement

 

 

Part last, jaga luaran saja tak cukup, untuk memastikan kulit muka korang cantik dan berseri dan bertahan lama ,  korang kena amalkan supplement untuk penjagaan muka dari lapisan dalam.  Supplement membantu merepair kulit kita dari lapisan dalam.

Antara supplemen yang dapat membantu adalah vitamin c shaklee, b complex dan vitamin e. Ketiga-tiga produk ni mempunyai kelebihan/ keistimewaan yang tersendiri bagi membantu mencantikkan kulit kita

 

Vitamin C

 

 

– Untuk pembentukan kolagen yang penting untuk kesihatan & kecantikan kulit

– Membentuk kulit wajah yang anjal dan kelihatan muda berseri

-Mencantikkan Kulit

Vitamin e

 

 

-anti penuaan

-anti oksidan yang hebat

-memperbaiki parut

 

B- Complex

 

 

-pembuatan sel-sel darah

-mencegah kelesuan

-melegakan stress

-menaikkan seri muka

-memperbaiki mood agar sentiasa happy dan ceria

 

Testimoni

Pengguna seorang student U.

Adik ni memiliki kulit jenis berminyak dan sering ditumbuhi jerawat dan kadang-kadang jerawat bernanah juga. Masalah makin teruk lepas beliau menggunakan make up pelbagai jenis sebab memenuhi satu tugasan yang diberikan pensyarah.

Setelah mencuba pelbagai produk, akhirnya disarankan mengambil Vitamin C Shaklee oleh si kakak.

Kesan pengambilan Vitamin C secara konsisten selama 3 minggu dengan mengambil 2bj pagi dan 2 bj malam. Kulit wajah beliau dah mengalami perubahan ketara.

Jerawat mula mengering dan tiada kelihatan jerawat baru tumbuh lagi

 

pengguna 19 tahun shaklee yang sudah berumur 54 tahun

 

 

Kulit semakin licin dan cerah 

 

 

Berminat Untuk Dapatkan Set Kulit ni?

 

Anda boleh dapatkan set kulit shaklee ni dengan fira. Fira merupakan pengedar sah shaklee tau. Boleh request sama ada nak fira pos atau terus Cod dikawasan rumah korang ( SUNGAI PETANI & SEKITARNYA) .

Untuk sebarang pertanyaan boleh direct tanya fira di – Pengedar sah shaklee Sungai Petani & Seluruh Malaysia

atauuuu

 

Korang boleh membuat pembelian terus di web shaklee dengan menggunakan kredit kad. Just klik gambar di bawah ok.

 

 

 

 

Nur syafira Bt Mohd Naser.24 tahun merupakan puteri tunggal En Naser dan puan Aniza. Tinggal di Sungai petani dan merupakan pengedar sah shaklee Sungai Petani. Untuk sebarang pertanyaan atau pembelian produk shaklee boleh terus whatsapp 0175039907

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge