kanser

Bebas Kanser Serviks

kisah kanser serviks isteri saya.

 

Alhamdulillah, wife saya disahkan kanser serviks pada Disember 2017. Allah je tahu macam mana rasa hati bila dapat berita ni. Walaupun muka rileks tapi hati kita suami ni, Allah & kita je tahu.

Alhamdulillah syukur rahmatNya, pada hari selasa lepas, isteri saya buat check up semula di Hospital Shah Alam, 3 doktor sahkan rahim isteri saya bersih, perfect – no infection, no cancer anymore.

Rasa nak nangis je dengar berita tu. Tapi well you all know, tahan je air mata ego ni. Buat rileks je sambil sebut, “Alhamdulillah, tahniah. Allah beri hasil positif Sayang guna Vivix, Vita C Plus & Alfalfa Shaklee”. Untuk isteri saya, hanya amalkan 2 bulan saja secara serius.

Saya sambung lagi, “So, next. Sayang wajib cari orang. Bantu diorang macam mana yang Sayang dah experienced sendiri sekarang.”

No overjoyed, No wasting time.

“Jom bantu orang ramai yang sakit tapi dalam kepala diorang macam dunia dah berakhir, dah takde harapan bila kena kanser & fibroid”

Untuk pengetahuan semua,

Isteri saya sedang bantu seorang anak dara di Sarawak yang kena fibroid hingga doktor bagi solusi buang rahim. What a damage to her life. Bayangkan anak dara tanpa rahim. Allah.. Alhamdulillah, beliau masih dalam usaha untuk tidak kena buang rahim September ini, InsyaAllah. Mari kita doakan beliau sembuh.

Dan ada beberapa lagi kes kanser serviks, fibroid & kanser darah, yang sedang isteri saya close up bantu hingga saat post ini ditulis.

Kenapa kami yakin kami mampu bantu anda yang sakit?
Kerana adanya doktor pakar & ahli nutrisi di belakang kami yang kami rujuk untuk berikan solusi komplimentari yang terbaik untuk setiap yang datang pada kami. Kami tak rujuk “doktor” atau “nutritionist” Google sewenangnya. InsyaAllah dengan izinNya jalan ini mampu bantu anda sembuh.

Sekiranya anda nak ada option komplimentari untuk selesaikan masalah sakit kanser serviks seperti isteri saya – PM isteri saya Siti Hanisah Azhari.

InsyaAllah beliau sedia bantu anda.

Kami sangat akrab dengan hospital bahkan kami sentiasa minta klien penuhi jadual follow up & dapatkan results diagnosis doktor. Bahkan kami tak minta klien stop makan ubat.

Jika bukan anda yang perlu kami bantu, mohon tag atau share no wasap untuk isteri saya terus hubungi mereka.

terima kasih tak terhingga..

-Testimonial –

 

 

 

 Tanda Tanda Awal Kanser Serviks

 

beberapa tanda awal kanser serviks  yang anda perlu ambik tahu:

 

  • Vagina mengeluarkan suatu cairan yang luar biasa
  • Berlaku pendarahan di bahagian vagina secara tidak normal
  • Kesakitan pada pelvis
  • Sakit ketika bersama atau sewaktu melakukan hubungan kelamin
  • Haid yang berpanjangan dan berat
  • Hilang kawalan pada pundi kencing
  • Ketidakselesaan ketika membuang air kecil
  • Keletihan yang berterusan
  • Hilang selera makan atau berat badan turun mendadak
  • Sakit Kaki

 

 

Bagaimanakah kanser Serviks berlaku?

 

Rahim adalah organ reproduktif yang berfungsi sebagai tempat membesarnya janin atau kandungan. Organ kita ni berbentuk buah pear dan terdiri daripada bahagian badan ( uterine body) dan bahagian pangkal rahim (serviks)

 

 

sempadan yang memisahkan bahagian badan rahim dan pangkal rahim dipanggil istmus.

‘Apabila disebut kanser rahim ia merujuk kepada kanser yang terjadi atau berasal daripada bahagian badan rahim. Ada dua bahagian utama badan rahim iaitu selaput dinding rahim ataupun endometrium dan dinding rahim yang terdiri daripada 3 lapisan otot dan stroma.

Bagaimana Merawat Kanser Rahim

 

Bagi kanser rahim yang dikesan pada peringkat awal iaini tahap satu. Pesakit hanya akan diberikan ubat-ubatatn sebagai rawatan dan mendapat pemeriksaan doktor secara berkala bagi memantau tahap kanser rahim tersebut. Lebih awal rawatan dilakukan , maka peratusan untuk sembuh sepenuh sepenuhnya tanpa sebarang pembedahan membuang rahim semakin cerah.

 

Manakala, rawatan untuk kanser rahim tahap 4 hanya dapat dilakukan menerusi pembedahan pembuangan rahim termasuk tiub fallopio dan ovari . Untuk kanser tahap lanjut , pesakit dinasihatkan menjalani kemoterapi atau radioterapi bagi mengelak sel kanser merebak ke kawasan lain.

 

Alternatif lain buat penghidap kanser rahim

 

Selain daripada menjaga pemakanan dan juga hidup secara aktif penghidap kanser juga disarankan ikhtiar dengan vivix shaklee.

 

 

 

Bagaimana Vivix Shaklee Bertindak

 

 

 

vivix mengandungi resveretrol yang sangat tinggi . Resveretrol ini adalah sejenis antioksidan . Vivix ini mampu bertindak sehingga ke peringkat sel (DNA)

 

Resveretrol  ini bertindak membantu memperbaiki DNA dalam badan kita . Seterusnya, resveretrol jugalah yang bertindak membantu pembentukan semula sel-sel yang rosak akibat kanser. Malah, resveretrol juga akan menyebabkan sel tidak normal yang telah berkembang menjadi sel kanser tadi melakukan proses apoptosis (mati dengan sendirinya)  dan sel kanser akan berkurangan sehinggalah hilang untuk selama- lamanya.

 

Pada masa yang sama juga, selain daripada mematikan sel kanser , resveretrol juga membantu merawat luka dan tisu yang rosak akibat pembedahan, kemoterapi, radioterapi dan sebagainya. Selain itu, resveretrol juga sangat membantu meningkatkan sel imun tubuh dalam melawan sel -sel kanser daripada terus merebak dan membantu pesakit meredakan kesan sampingan ekoran daripada rawatan kanser.

 

Berminat Untuk Beli Vivix Shaklee?

Jika anda berminat untuk membeli vivix shaklee ni anda boleh membuat pembelian dengan cara membeli sendiri di web shaklee menggunakan debit dan kredit kad, jika ini merupakan kali pertama anda membuat pembelian online menggunakan debit kad. Anda dikehendaki call bank untuk membenarkan anda membuat pembelian online menggunakan debit kad.

Klik gambar ni untuk membuat pembelian vivix terus di web shaklee

 

 

Jika anda rasa rumit untuk membuat pembelian sendiri, anda boleh terus hubungi fira. Fira akan bantu buatkan pembelian dan vivix shaklee akan terus di poskan ke alamat anda.

Boleh ka Nak Vivix Dihantar Terus Ke Rumah ?

( COD )

 

Sudah tentu boleh. Pilihan ditangan anda sama ada nak by pos atau cod . Fira menyediakan kedua-dua perkhidmatan bagi memudahkan urusan anda . Bagi yang tinggal di sekitar kawasan Sungai Petani, fira sendiri yang akan menghantar vivix terus ke alamat anda. Tapi, bagi yang luar kawasan Sungai Petani, Kedah jangan risau kerana fira boleh tolong poskan. Jangan risau akan keselamatan barang anda kerana kami menggunakan gdex . Shaklee akan memastikan barang yang dihantar dalam keadaan baik dan ada guarantee back  jika berlaku sebarang masalah pada barang yang anda beli.

Hubungi Fira Untuk Urusaan Pembelian Atau Sebarang Pertanyaan Berkaitan Shaklee

 

Klik sini untuk whatsapp fira >> Pengedar vivix Sungai Petani & Seluruh Malaysia.

Insyaallah, fira akan reply whatsapp anda secepat yang mungkin. Jika anda lebih selesa untuk cakap terus dengan fira. Anda boleh terus hubungi fira ditalian 0175039907

 

 

Nur syafira Bt Mohd Naser.24 tahun merupakan puteri tunggal En Naser dan puan Aniza. Tinggal di Sungai petani dan merupakan pengedar sah shaklee Sungai Petani. Untuk sebarang pertanyaan atau pembelian produk shaklee boleh terus whatsapp 0175039907

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge