omega guard

Cara Atasi Masalah Suka Makan

Bagaimana nak atasi masalah suka makan? Semua orang suka makan kan hehe

 

ketagih makan

 

Bayangkan situasi ini.Lidah mengecap sesuatu,hidung mencium aroma yang harum atau anda berada pada tempat tertentu. Semua ini,secara langsung membuatkan otak anda akan berinteraksi dengan zat-zat kimia seperti dopomine dan serotonin. Dalam masa yang sama,ia akan membuatkan selera makan memenuhi otak kamu semua.Akibatnya, kamu ingin makan dan makan lagi..haha.walaupun isyarat perut tidak memberikan rasa lapar.

bahaya tuuuu.

 

Semestinya rasa lapar itulah datangnya dari perut. Ketika anda memerlukan tenaga,perut akan mengirmkan ghrelin ( hormon lapar) ke hipotolamus ( pusat arahan di otak untuk metabolisme).Hasilnya, anda akan mencari-cari makanan untuk anda kunyah 🙂

 

so, jangan sesekali anda cuba untuk makan secara berlebihan .Jangan biarkan ketagihan makanan menghantui anda.Sesetengah pihak berpendapat , ketagihan dan ‘KERINDUAN’ pada makanan masih boleh dikendalikan.

jom atasi masalah ketagihan makanan …

 

berikut merupakan beberapa saranan untuk mengurangkan rasa KERINDUAN terhadap makanan

 

1) Hidangan yang lebih kecil

 

  • mulakan dengan menggunakan piring atau mangkuk yang kecil .
  • Jika keadaan ini dilakukan berterusan,otak anda akan terbiasa dengan hidangan sedikit sehingga nafsu makan pun berkurangan

 

 

Bagaimana nak tingkatkan metabolisma dalam badan

 

2) Kurangkan pengambilan makanan dan minuman manis

gantikan gula dengan sos,roti,kraker dan makanan yang tidak manis atau sedikit mengandungi gula.

 

cara mengurangkan rasa ketagihan pada makanan

 

3) Jangan biasakan perut kosong

 

seseorang yang melakukan diet secara berlebihan akan makan lebih banyak pada akhirnya,Jadi, jangan biarkan perut anda dalam keadaan kosong untuk mengelakkan makanan yang yang diambil nanti terlalu berlebihan.

 

jangan-konsumsi-ini-ketika-perut-kosong-part-i-168752-1

 

 

4) Aktif bersukan

-Senaman dapat mengubah biokimia badan dalam membantu memperbaiki ketidakseimbangan psikologi yang mengarah kepada ketagihan makanan.Sebagai bonus,sediakan masa untuk bersenam agar ia dapat mengurangkan masa anda tidak makan secara berlebihan

 

Sukan

 

dan yang akhir sekali merupakan tips yang paling mudah  iaitu mengamalkan omega guard shaklee didalam diet harian anda

 

omega1

 

Bagaimana omega guard membantu ?

Omega guard bantu rembas hormon  Leptine yang mampu mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lebih lama. Selain bakar lemak, nafsu makan pun terkawal.

 

omega guard bantu turun berat badan

betul ke ni? macam tak percaya j, .mesti ramai rasa ragu-ragu kan.tak pa..mari sini tengok testimoni akak akak diluar sana yang telah berjaya mengawal nafsu makannya dengan omega guard .

 

omega-kurus

 

Berminat untuk beli omega guard Shaklee?

Jika anda berminat untuk membeli omega guard shaklee ni anda boleh membuat pembelian dengan cara membeli sendiri di web shaklee menggunakan debit dan kredit kad, jika ini merupakan kali pertama anda membuat pembelian online menggunakan debit kad. Anda dikehendaki call bank untuk membenarkan anda membuat pembelian online menggunakan debit kad.

 

 

Klik gambar ni untuk membuat pembelian omega guard terus di web shaklee

 

Jika anda rasa rumit untuk membuat pembelian sendiri, anda boleh terus hubungi fira. Fira akan bantu buatkan pembelian dan omega guard shaklee akan terus di poskan ke alamat anda.

 

Boleh ka Nak Vivix Dihantar Terus Ke Rumah ? ( COD )

 

Sudah tentu boleh. Pilihan ditangan anda sama ada nak by pos atau cod . Fira menyediakan kedua-dua perkhidmatan bagi memudahkan urusan anda . Bagi yang tinggal di sekitar kawasan Sungai Petani, fira sendiri yang akan menghantar omega guard terus ke alamat anda. Tapi, bagi yang luar kawasan Sungai Petani, Kedah jangan risau kerana fira boleh tolong poskan. Jangan risau akan keselamatan barang anda kerana kami menggunakan gdex . Shaklee akan memastikan barang yang dihantar dalam keadaan baik dan ada guarantee back  jika berlaku sebarang masalah pada barang yang anda beli.

Hubungi Fira Untuk Urusaan Pembelian Atau Sebarang Pertanyaan Berkaitan Shaklee

 

Klik sini untuk whatsapp fira >> Pengedar vivix Sungai Petani & Seluruh Malaysia.

Insyaallah, fira akan reply whatsapp anda secepat yang mungkin. Jika anda lebih selesa untuk cakap terus dengan fira. Anda boleh terus hubungi fira ditalian 0175039907

 

 

 

 

 

 

Nur syafira Bt Mohd Naser.24 tahun merupakan puteri tunggal En Naser dan puan Aniza. Tinggal di Sungai petani dan merupakan pengedar sah shaklee Sungai Petani. Untuk sebarang pertanyaan atau pembelian produk shaklee boleh terus whatsapp 0175039907

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge