TIPS - Penjagaan Muka

Cara Mengurangkan Tekanan Darah Tinggi

Jangan sesekali berhenti makan ubat darah tinggi dengan sesuka hati tanpa berunding dengan doktor terlebih dahulu jika anda sudah mula ambil ubat. Masalah darah tinggi masih boleh diikhtiar tanpa bergantung 100% pada ubat. Selalunya sebelum doktor buat keputusan untuk anda ambli ubat doktor akan bagi beberapa hari untuk anda kawal tekanan darah anda dan dari result tersebut yang akan menentukan anda akan diberi ubat atau tak.

Jadi, jika anda ada masalah tekanan darah tinggi bolehlah ikhtiar untuk mengurangkan tekanan darah anda. Fira akan share beberapa cara untuk membantu kurangkan masalah tekanan darah tinggi yang dihadapi. Tapi apa apa pun jangan lupa untuk sentiasa mendapatkan pemeriksaan kesihatan yang teratur.

Cara Mengurangkan Tekanan Darah Tinggi

  1. Kekalkan Berat Badan yang Sihat

Pastikan anda mengekalkan berat badan yang sihat. Jika anda berlebihan berat badan setiap 10 kg berat badan anda yang hilang akan membantu menurunkan tekanan darah. Adalah sangat penting bagi lelaki untuk mengekalkan ukuran keliling pinggang dibawah 40 inci. Manakala, bagi wanita pula adalah memastikan ukuran pinggang dibawah 35 inci.

 

    2.  Kesihatan Fizikal 

Pastikan sentiasa menjaga kesihatan fizikal dengan cara sentiasa bersenam kerana ia dapat membantu menurunkan  tekanan darah .

 

3. Jaga Pemakanan

Kurangkan mengambil makanan segera . Tinggal terus pun lebih bagus kerana ia tidak mendatangkan apa apa kebaikan pun malah lebih memudaratkan. Banyakkan mengambil sayur-sayuran,buah- buahan dan makanan rendah lemak. Makan makanan yang kaya dengan pottasium yang dapat mengurakan kesan sodium seperti kerang, ubi dan pisang.

 

4. Kurangkan Pengambilan Kaffein

Pastikan anda kurang mengambil kaffein kerana pengambilan kaffein secara kerap boleh menaikkan tekanan darah.

5. Berhenti Merokok dan Elakkan dari Asap Rokok.

 

6. Kawal Stress

Sentiasa kawal stress anda kerana ia juga mempengaruhi tekanan darah anda. Semakin anda stress semakin meningkatlah tekanan darah.

 

Cara Tradisional Menurunkan Tekanan Darah Tinggi

  1. Daun Salam

Daun salam mengandungi mineral yang dapat melancarkan aliran darah tinggi. Ianya sangat sesuai untuk dijadikan ubat tradisional bagi membantu menurunkan tekanan darah tinggi.

 

2. Timun

Timun yang kaya dengan mineral pottasium sangat bermanfaat untuk menurunkan masalah darah tinggi . Boleh makan begitu saja

 

3. Bawang Putih

4. Buah Mengkudu

5. Daun Pegaga

 

 

Selain dari cara diatas, anda juga boleh mengamalkan supplement bagi membantu menurunkan tekanan darah tinggi.  Antara supplement yang sangat membantu adalah vivix shaklee.

 

Kenapa Vivix disyorkan buat Pesakit Darah Tinggi?

Vivix merupakan  supplemen yang merawat punca penyakit. Ia tidak berfugsi seperti ubat darah tinggi yang bertujuan untuk merendahkan tekanan darah . Tekanan darah tinggi ni selalunya berkait rapat dengan kolestrol tinggi. Ia menyumbat dinding arteri menjadi tidak normal dan laluan darah tidak berlaku dengan baik. Salah satu bahan aktif dalam vivix adalah polyganum yang fungsinya khusus untuk pembersihan kolestrol. Apabila kolestrol daripada tubuh dapat disingkirkan ,tekanan darah akan mula normal dan terkawal. InsyaALLAH

 

Bagaimana Vivix Shaklee dapat Membantu Mengurangkan Tekanan Darah Tinggi ?

Resveretrol dalam vivix yang membantu menyelesaikan tekanan darah tinggi (hypertension) melalui beberapa mekanisme. Ia menurunkan keradangan sel ke dalam dinding pembuluh darah dan naikkan kemampuan pembuluh darah tersebut untuk bertindakbalas dengan perubahan dalam tekanan darah.

 

 

 

Testimoni Pengguna Vivix Shaklee Untuk Masalah Tekanan Darah Tinggi

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vivix shaklee ni, boleh direct order dengan fira kerana fira merupakan wakil pengedar sah shaklee seluruh Malaysia.  Boleh terus whatsapp fira disini  atau boleh terus membuat pembelian dengan klik gambar dibawah ni.

 

opss, untuk semua yang berada disekitar sungai petani, kalau nak fira COD pun boleh ya. Tanpa caj tersembunyi .Call/whatsapp okay .

 

 

Nur syafira Bt Mohd Naser.24 tahun merupakan puteri tunggal En Naser dan puan Aniza. Tinggal di Sungai petani dan merupakan pengedar sah shaklee Sungai Petani. Untuk sebarang pertanyaan atau pembelian produk shaklee boleh terus whatsapp 0175039907

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge