• Info Kesihatan

    Nak Kulit Sihat!!

    Assalammualaikum semua…maaf ya..lama fira tak jengoi dalam ni noh..hehe..ampun beribu ampun..fira busy sangat sangat 🙁 la ni pun kalau ikutkan still busy sebab la ni fira baru buka Kedai Ayam Segar tau..hihi…so memang 100% dok tumpu pasai kedai la…tapi fira curi juga sikit masa untuk share dengan hampa BAGAIMANA NAK DAPATKAN KULIT YANG SIHAT …   Bila cerita pasai kulit mesti ramai gegirls yang excited kan 😛 hehe…sapa takmau kulit sihat cek oiii….   ok..ni fira nak share dengan hampa semua ni ‘PETUA UNTUK MENDAPATKAN KULIT YANG SIHAT’…hampa suka dak? hehe     KERAP CUCI MUKA hampa kena cuci muka dengan kerap ,tapiii pastikan hampa tak cuci muka melebihi 2…

  • Info Kesihatan

    Info Kesihatan

    Terdapat beberapa info tentang kesihatan yang anda perlu tahu tetapi anda tidak tahu… ANTARANYA: 1) Bau ‘pelik’ dari VAGINA -Bau yang tidak menyenangkan dari vagina sebenarnya adalah kombinasi dari air peluh,keputihan dan yis/bakteria yang ada pada kawasan tersebut. Jika baunya tidak keterlaluan ,anda tidak perlu risau. Namun, jika keadaan sudah terlalu serius, anda perlu mendapatkan rawatan dari pakar sakit puan.Bau tersebut biasanya berkaitan dengan bau badan sendiri..Ia berbeza -beza mengikut kadar hormon tubuh yang berubah mengikut putaran haid. untuk kebersihan yang lebih baik, anda disarankan untuk menggunakan panty liner. 2. Cara Mudah kenalpasti BARAHA� Penyakit barah ada pelbagai , misalnya barah payudara, barah hati,barah otak,barah rahim, dan banyak lagi. Antara…