Detoks

Kebaikan Detoks Yang Ramai Tak Tahu

Gaya hidup pada harini yang mungkin kurang menyihatkan membuatkan tubuh perlu menjalani rutin detoks. Pemakanan tidak terkawal dan penggunaan bahan penjagaan diri boleh menyebabkan kemasukan toksin dalam tubuh.

Detoks bukanlah hanya untuk tujuan perlansingan semata-mata tetapi ia turut penting untuk mengekalkan kesihatan tubuh. Apatah lagi, mengikut statistik, sebanyak 70-80 peratus penyakit datangnya daripada masalah kolon. Justeru tubuh kita amat memerlukan aktiviti detoks untuk membersihkan kolon.

 

Menurut Dietitian bahagian Bisnes & Pembangunan , ForLife  Research Sdn Bhd , Taevy Ng , tujuan menjalani detoks adalah untuk membaiki dan memulihkan keseimbangan serta keharmonian makanan.

 

Apa Itu Detoks

 

Detoks merupakan proses menyingkirkan bahan kimia berbahaya daripada badan.  Proses ini berlaku secara semulajadi setiap hari lalu membuatkan sel-sel kekal sihat. Detoks berlaku pada hati, buah , pinggang, kulit dan kolon

 

Kekurangan air dalam tubuh boleh menyebabkan rasa sakit pada bahagian belakang badan kerana buah pinggang terletak dibahagian tersebut . Orang yang bersenam akan berpeluh dan itu pun dinamakan detoks yang berlaku pada kulit seseorang.

 

Kebaikan Detoks

 

  • Detoks Bantu Turunkan Berat Badan

Toksin yang terkumpul boleh menganggu fungsi kilang lemak. Ia akan menyebabkan lebih banyak lemak terhasil dan tak pelik kalau berat badan kita makin bertambah dari hari ke hari.

Selain itu, toksin juga boleh mejejaskan kebolehan semulajadi badan untuk membakar lemak . Jadi, jika berat badan susah nak turun, detokslah terlebih dahulu

 

  • Detoks Bantu Usus Lebih Sihat

 

Masalah sembelit selalunya akan berlaku sekiranya bila kita terlebih makan makanan yang bertapis , berproses, redah serat, dan dipenuhi lemak tak sihat . Bila pembuangan kurang lancar , bahan buangan pun akan mula berkumpul dan mula menyumbat usus menyebabkan toksin tak dapat disingkir keluar. Jadi, amatlah penting detoks agar usus lebih sihat

 

  • Detoks Bantu Kurangkan Dan Kawal Craving

Lumrah manusia suka makan kan. Kadang kadang tu dah kenyang makan tapi, mulut still nak mengunyah. Craving benda manis la apa la. Mulut ni kalau boleh taknak berhenti mengunyah langsung.

 

Apabila kita start detoks dan mula mengamalkan eat cleans. Mulut kita akan rasa kurang nak kunyah dan tak craving benda manis dah. Best kan sebab boleh kurus hehe

 

  • Detoks Bantu Tambahkan Tenaga

 

  • Detoks Bantu Kurangkan Stress

 

  • Detoks Bantu Kuatkan Antibodi dan Sistem Pertahanan Badan

 

Bagaimana Cara Untuk Detoks

 

Ada banyak cara yang boleh dilakukan untuk kita sentiasa detoks dengan cara yang sihat dan selamat. Selain pemakanan dan gaya hidup sihat, kita juga boleh buang toksin dalam badan  dengan mengamalkan supplement untuk detoks.

 

Dalam shaklee ada set detoks yang boleh anda cuba bagi membantu bagi menyokong kesihatan organ organ detoks kita.

 

 

 

 

Fungsi Set Detoks Shaklee

 

  1. Detoks Hati

DTX Complex  bertindak sebagai penapis toksin dalam badan serta membantu menyingkirkan racun serta bahan toksin yang berkumpul di dalam hati. DTX menggalakkan fungsi hati yang sihat.

 

 

 

2) Detoks  Usus

 

Peppermint Ginger membantu melegakan ketidakselesaan perut, membuang angin, membantu penghadaman serta mencuci usus.

 

 

Heblax juga sangat enfektif dalam membantu pembersihan najis yang tersekat serta membantu mengatasi masalah sembelit.

 

 

3) Detoks Darah

 

Vivix membantu meningkatkan tahap tenaga didalam sel badan dan melancarkan peredaran darah

 

 

Alfalfa Complex sumber makanan yang sangat beralkali dan bertindak meneutralkan darah yang berasid

 

 

Berminat Untuk Dapatkan Set Detoks Shaklee?

 

Jika anda berminat untuk membeli set detoks shaklee ni anda boleh membuat pembelian dengan cara membeli sendiri di web shaklee menggunakan debit dan kredit kad, jika ini merupakan kali pertama anda membuat pembelian online menggunakan debit kad. Anda dikehendaki call bank untuk membenarkan anda membuat pembelian online menggunakan debit kad. Untuk Keterangan lanjut boleh terus hubungi fira.

Jika anda rasa rumit untuk membuat pembelian sendiri, anda boleh terus hubungi fira. Fira akan bantu buatkan pembelian dan set detoks shaklee akan terus di poskan ke alamat anda.

 

Klik sini untuk whatsapp fira >> Pengedar vivix Sungai Petani & Seluruh Malaysia.

 

Insyaallah, fira akan reply whatsapp anda secepat yang mungkin. Jika anda lebih selesa untuk cakap terus dengan fira. Anda boleh terus hubungi fira ditalian 0175039907

 

 

 

 

Anda juga mungkin ingin teruskan pembacaan :

KULIT LEBIH SIHAT SELEPAS DETOKS

 

Nur syafira Bt Mohd Naser.24 tahun merupakan puteri tunggal En Naser dan puan Aniza. Tinggal di Sungai petani dan merupakan pengedar sah shaklee Sungai Petani. Untuk sebarang pertanyaan atau pembelian produk shaklee boleh terus whatsapp 0175039907

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge