• Cara menghilangkan gout

    Cara Menghilangkan Gout

    Gout dan  sakit sendi sering dihadapi oleh kaum lelaki dalam lingkungan usia antara 30 hingga 60 tahun. Bagi yang tidak tahu, gout adalah satu penyakit yang paling lama dihidapi manusia sejak zaman dahulu kala lagi. Pada masa dahulu gout boleh menyebabkan kemudaratan dan kecacatan. Namun , kini dengan kemajuan dalam bidang perubatan, gout boleh dikawal.         Tanda-tanda gout   Penyakit gout selalunya menyerang ibu jari kaki. Ibu jari kaki akan menjadi merah, panas, bengkak dan tersangat sakit Serangan biasanya berlaku secara tiba-tiba , kerap kali semalaman. Sendi yang diserang menjadi bisa sehinggakan apabila tergeser dengan selimut pun begitu menyeksakan. Sakit mungkin akan berlarutan sehingga berhari-hari atau sekurang-kurangnya…

  • Berminat Nak Jadi Ahli Shaklee 2018

    Cara Nak Dapatkan Free Membership Shaklee

    Ramai sangat yang tanya fira macamna ya nak dapatkan FREE MEMBERSHIP shaklee. So, sekarang fira nak ceritalah macamna nak dapatkan dan apa kelebihan jadi ahli shaklee ni.   First sekali, untuk pengetahuan korang, fira dah hampir 4 tahun menjadi sebahagian daripada family shaklee, hehe dah 4 tahun  fira menjadi sid shaklee dan tak pernah sekali pun rasa menyesal jadi ahli shaklee. Banyak sangat manfaat yang fira dapat.   Kalau anda berminat untuk jadi ahli shaklee secara percuma ada caranya.   Share beli shaklee dengan rakan Ajak rakan rakan atau family share beli produk shaklee. Jangan ingat produk shaklee ada supplement ja tau. Dalam rangkaian shaklee selain supplement, kita juga ada…

  • Berminat Nak Jadi Ahli Shaklee 2018

    Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee 2018

    Cara daftar ahli shaklee buat anda yang tertanya-tanya bagaimana cara untuk daftar ahli shaklee. Disini fira terangkan bagaimana cara untuk ada mendaftar sebagai ahli shaklee.   Daftar Ahli Secara Percuma       Anda boleh menjadi ahli shaklee tanpa perlu dikenakan bayaran apa apa tetapi dengan syarat  harus ada pembelian produk shaklee.   Jika igin mendapatkan free membership, anda hendaklah mengumpul 200 uv ( Pembelian sekurang-kurangnya Rm680) . Anda juga bakal dapat bonus 5% dan terus layak membuat pembelian dengan harga ahli.Sebagai contoh untuk bulan ni jika anda membeli 2 botol  vivix secara automatik anda layak dapat  FREE MEMBERSHIP.   Untuk pengetahuan anda, cara untuk mendaftar sebagai ahli shaklee ni ada…

  • Penjagaan selepas bersalin

    Luka Bersalin Cepat Kering & Sembuh

    Semua wanita yang baru lepas melahirkan inginkan kesembuhan yang cepat dan ingin luka jahitan cepat kering. Tapi, pelbagai usaha telah dilakukan, luka bersalin tetap makan masa untuk sembuh. Jadi kali ni apa kata cuba ikhtiar dengan supplement vivix shaklee. Dengarnya vivix shaklee ni sangat sesuai diambil oleh ibu yang bersalin tak kira secara normal mahupun ceaser. Vivix memang bff buat ibu yang dalam pantang. Wajib ada jika ingin cepat sembuh luka bersalin. Tambah2 buat mereka yang bersalin czer. Apa Kelebihan Dia Untuk Orang Dalam Pantang? Salah satu kelebihan amal vivix semasa dalam pantang adalah dapat membantu ‘keringkan luka bersalin dengan cepat’ Berpantang dengan vivix ni memang luka lebih cepat kering…

  • TIPS - Penjagaan Muka

    Petua Pudarkan Jeragat

    Petua orang dulu-dulu cara pudarkan jeragat.   Apa itu Jeragat? Jeragat ialah bintik-bintik hitam yang muncul pada permukaan kulit akibat kekurangan nutrient. Tompok jeragat selalunya lebih gelap dari warna kulit asal dan ini menyebabkan tona kulit kelihatan tidak sekata. Bagi mereka yang berkulit cerah , kebiasaannya tompok jeragat akan berwarna coklat. Manakala, mereka yang berkulit gelap pula akan mendapat tompok yang berwarna hitam. Kadangkala, saiz jeragat yang kecil ini lama kelamaan membesar kemudian bercantum dengan jeragat yang lain dan akhirnya memenuhi ruang di setiap wajah anda.   Punca Berlakunya Jeragat 1) Terdedah kepada sinaran matahari Matahari akan mengeluarkan sinaran ultraviolet  (UV) Sinaran uv ni terdiri daripada 3 jenis: Ultraviolet  A-…

  • TIPS - Penjagaan Muka

    Terpaksa Cantik dengan Vivix Shaklee

    Terpaksa Cantik   Wanita memang fitrahnya ingin sentiasa kelihatan cantik dan menarik.Boleh dikatakan semua wanita didunia ini ingin sentiasa kelihatan cantik.. Bagaimana Vivix Boleh Membantu Kita Nampak Cantik?   Mungkin ada yang taktau vivix bukan saja untuk kesihatan seperti menyembuhkan penyakit diabetis dan sebagainya. Tapi vivix juga boleh buat kita jadi cantik.Wow, best ke tak best??   Vivix – Botanical Beverage Mix melambangkan penemuan revolusioner dalam bidang khasiat pemakanan polifenol. Vivix – mengandungi ramuan botani Shaklee  yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaaan sel. Peningkatan usia seringkali dikaitkan dengan masalah…

  • Testimoni Hamil

    Testimoni Hamil dengan Vivix Shaklee

    Hamil dengan vivix shaklee? tak mustahil kan. Kita sebagai hamba Allas swt jika diuji dengan masalah zuriat.  ikhtiarlah selagi mampu kerana kadang ujian yang diberi adalah untuk menguji sejauh mana kesabaran kita dalam menempuh ujian . Rezeki seseorang tak sama, jangan sesekali pertikaikan rezeki seseorang kerana kita semua ada rezeki yang tersendiri. Ada yang diberi rezeki harta kekayaan , tetapi tidak bahagia.Ada yang diberi masalah kewangan tetapi, hidup bahagia ada suami dan anak. Semua Allah swt dah atur cukup elok untuk kita hambanya. Kita sebagai hambanya jangan anggap semua ujian ni tanda Allah tak sayangkan kita. Tak, Allah nak hambanya usaha. Rezeki ni kita sendiri yang kena usaha dan cari.…

  • TIPS - Penjagaan Muka

    Sepuluh Tahun Penantian, Kini Isteri Hamil Semula

    10 Tahun Penantian, Kini Isteri Hamil Semula..   Assalamualaikum Saya Daud Mohamad. Berumur 33 tahun, telah berkahwin 11 tahun yang lalu dan dikurniakan seorang anak kini berumur 10 tahun. Setiap kali berjumpa dengan adik beradik dan saudara mara. Soalan yang pertama ditanya mesti soal anak. Bila lagi nak tambah anak? Takkan sorang je? Merancang ke? Fuh sabarjela yang tanya tu tak fikir langsung perasaan orang. Kesian kat isteri saya jadi stress bila orang tanya macam tu. Kadang-kadang yang tanya tu tak tengok batang hidung sendiri. Sebab ada yang tanya tu anak dia sendiri dah lama kahwin tapi masih belum dikurniakan anak. Emm tak tau nak cakap apa kan Jawapan yang…

  • Free Membership Shaklee

    Free Shaklee Membership

    Free shaklee membership yang bernilai Rm75 siapa taknak kan. Sempena bulan ogos ni shaklee ada offer vivix shaklee. Seperti yang anda tahu, harga asal vivix adalah rm475 . Tapi bulan ni anda akan dapat harga yang jauh lebih murah berserta free membership shaklee. Promosi Vivix       Vivix beli 6 free 1 Vivix beli DUA less 5%   Seperti yang anda tahu , harga vivix bagi sebotol adalah RM475. Tapi lagi jimat jika anda ambil DUA botol kerana harga bagi DUA botol hanya RM722 sahaja!   Jika nak beli sebotol saja pun boleh sebab  fira akan bagi free membership sekali yang bernilai Rm75     Perbandingan Harga Vivix Shaklee…

  • kanser usus

    Menderita Setiap Kali Buang Air Besar!

    Menderita setiap kali ingin buang air besar kerana turut diikuti dengan darah yang mengalir.   Kanser merupakan penyakit yang amat ditakuti oleh semua individu,tetapi, walau bagaimanapun jika kita dipilih sebagai individu yang menghidap penyakit kanser usus besar janganlah kita berputus asa.Carilah jalan keluar,Insyaallah kita pasti menemui penawar kanser.     Kanser bermula apabila sel-sel di dalam badan mula berkembang di luar kawalan. Sel-sel dalam hampir mana-mana bahagian badan boleh menjadi kanser, dan boleh merebak ke kawasan-kawasan lain badan.     Apa itu Kanser Usus Besar?     Kanser usus merupakan salah satu jenis kanser yang terjadi pada rangkaian usus besar atau rektrum. Kanser usus juga bermula dalam sistem pencernaan .Kanser…