• Free Membership Shaklee

    Free Shaklee Membership

    Free shaklee membership yang bernilai Rm75 siapa taknak kan. Sempena bulan ogos ni shaklee ada offer vivix shaklee. Seperti yang anda tahu, harga asal vivix adalah rm475 . Tapi bulan ni anda akan dapat harga yang jauh lebih murah berserta free membership shaklee. Promosi Vivix       Vivix beli 6 free 1 Vivix beli DUA less 5%   Seperti yang anda tahu , harga vivix bagi sebotol adalah RM475. Tapi lagi jimat jika anda ambil DUA botol kerana harga bagi DUA botol hanya RM722 sahaja!   Jika nak beli sebotol saja pun boleh sebab  fira akan bagi free membership sekali yang bernilai Rm75     Perbandingan Harga Vivix Shaklee…

  • Masalah Katarak Mata

    Vivix Untuk Masalah Katarak

    Katarak boleh menyebabkan kebutaan . Tetapi, pencegahan awal dapat menghalangya daripada berlaku.     Tanda-Tanda dan Gejala Katarak     Pandangan anda kabur Anda sukar membaca Anda perlu kerap menukar cermin mata Pandangan anda teruk dalam cahaya terang Anak mata menjadi putih     Antara Contoh  lain Masalah Mata Yang Sering dihadapi:     semua masalah mata diatas adalah disebabkan kerosakan atau kecederaan ligamen, saraf & tisu mata & sekitarnya. Jangan risau setiap penyakit ada ubatnya kan. So, kita hanya perlu usaha mencari penawarnya. Selebihnya adalah urusan Allah..     antara nutrien dan zat yang diperlukan untuk kesihatan mata.   Semua nutrien & zat yg diperlukan untuk kesihatan mata boleh…

  • Perut Buncit

    Perut Buncit adalah Tanda Awal Penyakit Kronik / Merbahaya

    Perut buncit adalah salah satu petanda awal sakit kronik. Awas, jangan pandang enteng atas masalah perut buncit.     Punca Perut Buncit   Gaya hidup Pola pemakanan yang tidak betul adalah punca utama berlakunya pertambahan ukur lilit perut. Kurang melakukan aktiviti yang mengeluarkan peluh dan pengambilan makanan melebihi jumlah yang diperlukan akan lebihan kalori disimpan sebagai lemak dalam sel-sel lemak. Lemak yang bertimbun-timbun di seluruh tubuh termasuk perut akan meningkat seiring pertambahan berat badan dan gaya hidup tidak sihat.   Usia Secara semulajadi, aktiviti seseorang akan berkurangan seiring dengan pertambahan usianya. Bahkan jisim otot akan turut berkurangan disebabkan aktiviti yang semakin berkurangan. Ini menjurus kepada penambahan berat badan dan ukur…

  • TIPS - Penjagaan Muka

    Cara Merawat Masalah Kulit Eczema

    Eczema ialah penyakit kulit yang menyebabkan radang,gatal,kering,mengelupas,kemerahan,bersisik, Berkait dengan tindak balas hipersensitif pada bahagian kulit.     Eczema ini berasal daripada perkataan greek iaitu eczein yang membawa maksud to boil. Eczema ini juga kadangkala mempunyai biji air dalam kulit yang menyebabkan kegatalan dan pendarahan seterusnya membawa kepada iritasi ( eczematous dermatitis)  Eczema tidak berjangkit dan kadang-kadang berbeza keadaanya antara orang lain.Sometimes, pesakit eczema juga akan mengalami keradangan, seterusnya menggaru hingga menyebabkan kulit menjadi rapuh dan berkeping-keping (scaly) . Kemudian menjadi luka dan terdedah kepada jangkitan.Sebagai contoh,  jangkitan bakteria, kulat     Perbezaan kulit normal dan eczema      Ciri- ciri Kulit Pesakit Eczema   1) kekurangan lapisan pelindung dimana kurangnya penghasilan lemak dan minyak, gagal…

  • TIPS - Penjagaan Muka

    Pengedar Vivix Shaklee Ready Stock Kawasan Sungai Petani

    Anda mencari vivix shaklee ? Nak cod terus sampai depan rumah?   Kini, tak perlu risau lagi sebab fira ada buat penghantaran vivix secara percuma buat anda yang tinggal di kawasan sekitar Sungai Petani.   5 Kelebihan Beli Vivix Dengan Fira         1) Berpengalaman   Alahmdulillah, tahun ni cukup 4 tahun fira bergelar  pengedar shaklee sungai petani . Fira dah berpengalaman menghantar vivix dan produk shaklee lain sehingga depan pintu rumah customer.   2. Dapat Panduan dan Cara Makan Yang Betul   Jika anda beli vivix dengan fira, fira akan beri free consultant bagaimana cara consume vivix dengan betul mengikut masalah apa yang anda hadapi. Fira takkan lepas…

  • Tinnitus

    Bahayanya Telinga Berdesing ( Tinnitus)

    Masalah telinga berdesing atau dikenali sebagai tinnitus adalah keadaan dimana bunyi berdesing di dalam telinga. Dimana bunyi tu bukan datang dari luar, tapi bunyi yang datang dari dalam telinga kita sendiri.Walaupun, kadang kadang ianya hanya datang secara sementara tetapi penyakit tinnitus ni merbahaya.   Punca Berlakunya Tinnitus   Pendedahan yang terlalu lama kepada bunyi yang bising dan kuat Ketumbuhan di dalam telinga Gangguan pada saraf pendengaran Kecederaan pada telinga disebabkan oleh kemalangan Jangkitan di dalam telinga Peningkatan umur Tahi telinga tersumbat Kesan sampingan ubat ubatan tertentu seperti aspirin Pertumbuhan tulang telinga yang abnormal Ada gangguan pembuluh darah   Tanda-tanda berlakunya Tinnitus   Pendengaran menjadi kurang Sakit kepala Pening Kepala (…

  • TIPS - Penjagaan Muka

    9 Penyakit Yang Kerap Serang Lelaki

    Benarlah setiap penyakit itu ada ubatnya namun bukanlah lebih baik mencegah dari awal. Lelaki meski dikaitakan culas dari aspek kesihatan , namun ada juga dalam kalangan mereka yang sangat menitikberatkan soal kesihatan tubuh badan.   Adakah anda tahu, kebanyakan penyakit yang menyerang baik lelaki mahupun perempuan berpunca daripada pemakanan yang tidak sempurna.   9 Penyakit yang kerap serang  kaum lelaki  adalah seperti berikut:   Sakit Jantung     Merupakan rasa sakit yang amat sangat pada bahagian dada secara berterusan sehingga setengah jam. Ia menjalar ke tangan kiri dan rahang .Pesakit akan mengalami kesukaran bernafas dan perasaan takut yang keterlaluan. Apabila saluran darah pada otot jantung tersumbat ,risiko kematian boleh berlaku…

  • TIPS - Penjagaan Muka

    Aku Penghidap Sakit Kronik

    Aku Penghidap Sakit Kronik Zaman sekarang ni ramai sangat kita tengok yang kerap sakit kan . Kadangkala individu tu sendiri pun tak tau yang dia menghidap penyakit. Ada yang dah sampai tahap kronik baru dapat tahu tentang penyakit yang dihadapi , apa apa pun bagaimanakah kita merawatnya agar tidak terus merebak dan menjadi semakin teruk. Selalunya kebanyakkan penyakit kronik ni berpunca daripada kerosakan sel sel dalaman kita.Selain itu berpunca daripada radikal bebas. Kehadiran radikal bebas boleh mengancam kesihatan dan menjadi penyebab utama kepada pelbagai masalah kronik.   Apa Itu Radikal Bebas?   Radikal bebas adalah molekul yang kehilangan elektron, sehingga molekul tersebut menjadi tidak stabil dan sentiasa berusaha mengambil elektron…

  • TIPS - Penjagaan Muka

    Tanda Awal Kanser Payudara

    Tanda awal kanser payudara yang mungkin anda tak perasan adalah seperti berikut:   Tanda Awal Kanser Payudara   1. Ketulan disekitar Payudara  2.Keluar Cecair dari payudara a) Cecair jernih b) Cecair bercampur darah 3. Warna kulit payudara menjadi merah 4. Rasa gatal pada puting susu 5. Saiz payudara menjadi besar atau kecil tanpa sebab 6. Rasa sakit di payudara secara berterusan  dan tak hilang 7. Puting masuk kebahagian dalam 8. Terjadi kerutan disekitar bahagian puting.      Faktor Kanser Payudara 1. Umur-  1 daripada 500 wanita dalam umur 30 an mempunyai kebarangkalian yang tinggi mendapat kanser payudara . Pesakit yang lebih tua memiliki risiko yang lebih tinggi 2. Sejarah Keluarga…

  • TIPS - Penjagaan Muka

    Cara Mengurangkan Tekanan Darah Tinggi

    Jangan sesekali berhenti makan ubat darah tinggi dengan sesuka hati tanpa berunding dengan doktor terlebih dahulu jika anda sudah mula ambil ubat. Masalah darah tinggi masih boleh diikhtiar tanpa bergantung 100% pada ubat. Selalunya sebelum doktor buat keputusan untuk anda ambli ubat doktor akan bagi beberapa hari untuk anda kawal tekanan darah anda dan dari result tersebut yang akan menentukan anda akan diberi ubat atau tak. Jadi, jika anda ada masalah tekanan darah tinggi bolehlah ikhtiar untuk mengurangkan tekanan darah anda. Fira akan share beberapa cara untuk membantu kurangkan masalah tekanan darah tinggi yang dihadapi. Tapi apa apa pun jangan lupa untuk sentiasa mendapatkan pemeriksaan kesihatan yang teratur. Cara Mengurangkan…