BUAH PINGGANG BOCOR

Tanda Awal Sakit Buah Pinggang

Penyakit buah pinggang atau juga dikenali sebagai kegagalan buah pinggang yang kronik menggambarkan kehilangan fungsi buah pinggang secara beransur-ansur.

 

 

 

 

Ramai daripada kita yang sebenarnya mempunyai penyakit buah pinggang , tetapi tidak menyedarinya .Ini disebabkan sebahagian dari tanda tanda buah pinggang kelihatan seperti gejala penyakit lain . Jadi bagaimana untuk mengetahui yang anda mempunya masalah penyakit buah pinggang?

 

 

Tanda awal penyakit buah pinggang

 

1)Kerap buang air kecil

 

-Kerap buang air kecil merupakan salah satu tanda anda mungkin ada penyakit buah pinggang

2) Letih yang melampau

 

-Anda mungkin mengalami keletihan sepanjang masa kerana kegagalan buah pinggang tidak dapat menghasilkan hormon yang mencukupi untuk tubuh menghasilkan sel darah merah . Tanda penghasilan sel darah merah yang mencukupi boleh menyebabkan anemia

 

3) Pembengkakan pada salah satu anggota di tubuh badan

 

-Anda juga mungkin akan mengalami pembengkakan pada salah satu anggota di tubuh badan . Buah pinggang yang sihat akan berfungsi untuk mengeluarkan bendalir yang berlebihan dari badan anda dan sebaliknya akan berlaku sekiranya buah pinggang anda mengalami kegagalan untuk berfungsi

4) Mengalami kegatalan yang teruk

– Anda akan mengalami ruam dan kegatalan. Kegagalan buah pinggang untuk mengeluarkan sisa-sisa buangan dari tubuh anda akan menyebabkan anda mengalami kegatalan yang teruk.

5) Terasa loya dan dan muntah-muntah

 

– Mengalami loya dan muntah-muntah disebabkan oleh pengumpulan sisa-sisa buangan didalam darah

6) Berasa sejuk sepanjang masa

 

– Anda berasa sejuk sepanjang masa . Mereka yang mengalami anemia mungkin akan bersa kesejukan sepanjang masa walaupun dalam keadaan cuaca yang panas.

 

7)Kesukaran untuk bernafas

 

-Anda rasa kesukaran untuk bernafas. Ini merupakan tanda awal penyakit buah pinggang yang mungkin disebabkan oleh anemia atau pengumpulan bendalir di dalam paru-paru

8) Merasa sakit dibahagian belakang atau tepi disebelah bawah.

 

-Ini adalah tempat terletaknya buah pinggang anda. Beberapa bentuk penyakit buah pinggang boleh menyebabkan ketumbuhan yang akan mewujudkan rasa sakit pada buah pinggang.

 

9) Kerap pening kepala

 

-Anda juga akan mengalami kerap pening kepala. Ini disebabkan oleh anemia yang mengakibatkan kekurangan oksigen di dalam otak.

 

 

 

Jika anda ada mengalami salah satu tanda tanda seperti diatas, cepatlah dapatkan rawatan doktor . Jangan tunggu sehingga sudah kronik.

 

 

Rawatan alternatif lain

 

Jika anda ingin ikthtiar dengan cara lain anda boleh lah cuba ikhtiar dengan amalkan supplement vivix. Vivix merupakan salah satu supplement yang boleh membantu masalah buah pinggang.

 

Vvivix shaklee ni kaya dengan resveretrol . Resveretrol adalah antara yang paling memainkan peranan penting dalam membantu masalah pesakit buah pinggang.

 

Resveretrol di dalam vivix adalah 10 kali ganda banyaknya. Resveretrol  bertindak dengan 6 kaedah bagi membantu pesakit buah pinggang.

 

 

Cara vivix bantu pesakit buah pinggang

 

Vivix membantu pesakit buah pinggang dengan 6 kaedah

 

  1. ANTIOKSIDAN – Mengurangkan tekanan oksidatif pada sel nephron buah pinggang dan mengelakkan berlaku kerosakan yang leboh teruk pada saraf buah pinggang
  2. Membantu meningkatkan struktur dan bentuk buah pinggang yang normal
  3. Membantu mengurangkan pengumpulan platlet pada buah pinggang
  4. Membantu mengembangkan salur darah pada buah pinggang
  5. Membantu mengurangkan proses lipid preoksida
  6. Membantu mengurangkan kematian sel saraf buah pinggang.

 

 

 

Testimoni

 

 

TESTIMONI 1

 

 

TESTIMONI 2

 

Lepas sebotol minum vivix shaklee, dengan izin Allah swt alhamdulillah, buah pinggang suami kembali normal 

 

 

 

Harga vivix shaklee

 

 

Seperti yang anda tahu, harga bagi sebotol vivix adalah rm475.  Tetapi, anda boleh dapatkan harga yang jauh lebih murah dari  harga asal sebotol vivix. Dengan syarat anda hendaklah beli 2 botol sekaligus. Kerana harga bagi sebotol vivix hanya jatuh sebotol rm380 . Anda boleh share dengan rakan atau sesiapa pun untuk beli 2 botol vivix dan nikmati harga yang jauh lebih murah berbanding harga sebotol vivix.

Berminat untuk beli vivix shaklee?

 

Jika anda berminat untuk membeli vivix shaklee ni anda boleh membuat pembelian dengan cara membeli sendiri di web shaklee menggunakan debit dan kredit kad, jika ini merupakan kali pertama anda membuat pembelian online menggunakan debit kad. Anda dikehendaki call bank untuk membenarkan anda membuat pembelian online menggunakan debit kad.

 

 

Klik gambar ni untuk membuat pembelian vivix terus di web shaklee

 

 

Jika anda rasa rumit untuk membuat pembelian sendiri, anda boleh terus hubungi fira. Fira akan bantu buatkan pembelian dan vivix shaklee akan terus di poskan ke alamat anda.

Boleh ka nak vivix terus dihantar ke rumah? (COD)?

 

Sudah tentu boleh. Pilihan ditangan anda sama ada nak by pos atau cod . Fira menyediakan kedua-dua perkhidmatan bagi memudahkan urusan anda . Bagi yang tinggal di sekitar kawasan Sungai Petani, fira sendiri yang akan menghantar vivix terus ke alamat anda. Tapi, bagi yang luar kawasan Sungai Petani, Kedah jangan risau kerana fira boleh tolong poskan. Jangan risau akan keselamatan barang anda kerana kami menggunakan gdex . Shaklee akan memastikan barang yang dihantar dalam keadaan baik dan ada guarantee back  jika berlaku sebarang masalah pada barang yang anda beli.

Hubungi Fira untuk sebarang pertanyaan dan pembelian vivix shaklee

 

 

Klik sini untuk whatsapp fira >> Pengedar vivix Sungai Petani & Seluruh Malaysia.

 

Insyaallah, fira akan reply whatsapp anda secepat yang mungkin. Jika anda lebih selesa untuk cakap terus dengan fira. Anda boleh terus hubungi fira ditalian 0175039907

Nur syafira Bt Mohd Naser.24 tahun merupakan puteri tunggal En Naser dan puan Aniza. Tinggal di Sungai petani dan merupakan pengedar sah shaklee Sungai Petani. Untuk sebarang pertanyaan atau pembelian produk shaklee boleh terus whatsapp 0175039907

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge