omega guard

10 Makanan Untuk Ibu Mengandung Yang Boleh Merangsang Otak Genius Bayi Dalam Kandungan

Makanan yang ibu mengandung perlu amalkan jika ingin bayi yang lahir otak genius.

 

1) Madu

 

 

 

Makanan yang sangat berkhasiat yang juga dikenali sebagai makanan penyembuh penyakit. Ia mengandungi pelbagai vitamin seperti vitamin A, B1,B2,B3,B5,B6,D,K,E mineral seperti zat besi, zink. Selain itu, ia juga mengandungi protein, hormon, antiseptik dan enzim yang mampu meningkatkan daya ingatan dan kecergasan mental.

 

 

2) Kismis

 

 

Kismis kaya dengan zat besi yang sangat penting untuk membina darah agar bekalan oksigen cukup untuk disalurkan ke otak. Darah mengangkut kesemua nutrisi yang penting agar sampai ke tempat yang diperlukan. Oleh itu, darah yang mencukupi membantu dalam pembentukan otak anak yang genius.

 

 

3) Saffron

 

 

Membantu menyembuhkan demam kuning bagi bayi baru lahir , membantu pertumbuhan akal dan fizikal bayi serta kanak-kanak . Selain itu, memudahkan penghadaman dan menghilangkan bau mulut

 

 

4) Asparagus

 

Memiliki hubungan yang erat dengan perkembangan janin, dapat menjaga kesihatan ibu mengandung terutama yang mengalami hipertensi, dapat melancarkan peredaran darah pada tubuh ibu mengandung, dapat membantu pembentukan sel sel baru dalam proses pembentukan DNA pada janin serta mencegah kanser

 

5) Buah Delima

 

Buah ini juga mampu berfungsi sebagai penerang hati. Menurut kajian, mengamalkan jus buah delima ketika kehamilan membantu melindungi otak bayi ketika proses kelahiran. Buah delima juga bermanfaat kepada kulit bayi. Ia juga tinggi dengan asid folik untuk elak kecacatan tiub saraf bayi.

 

6) Kurma

Kurma kaya dengan sumber zat galian dan vitamin seperti A,B, B1,B2,B3, vitamin c dan vitamin e. Jus kurma mampu memanaskan badan dan mencerdaskan otak serta membantu dalam tumbesaran bayi sekaligus minda yang sihat.

 

7) Avocado

 

Kaya dengan B1 dan B2 juga B3, meningkatkan fungsi pencernaan . Semasa hamil, ibu ibu mudah terkena sembelit. Jadinya, avocado ada banyak serat yang boleh membantu memudahkan proses pencernaan sekaligus mengelak dari berlakunya sembelit ketika mengandung.

 

 

8) Kekacang

 

Kekacang juga sangat elok dimakan oleh ibu hamil untuk meningkatkan perkembangan genius otak bayi. Kekacang seperti kacang hijau, kacang merah dan soya. Kekacang ini dipercayai memberi kesan kepada kecerdasan otak kerana mengandungi protein, karbohidrat, vitamin B1 , B2, Kalsium, asid folik, omega3 dan omega 6 yang sangat penting dalam pembentukan otak bayi.

 

9) Sayur-sayuran

 

 

 

 

Sayur-sayuran segar dan buah-buahan kaya dengan vitamin yang terpelihara. Vitamin dan mineral yang ada di dalam sayur dan buah amat penting untuk pembentukan otak bayi. Sayur-sayuran yang amat disyorkan adalah brokoli.

 

 

10) Buah Tembikai

 

 

Buah tembikai sangat mudah nak jumpa di malaysia ini. Buah tembikai dioercayai boleh membantu mengawal HB ketika mengandung

 

Carilah makanan -makanan yang berkualiti dan terbaik untuk tumbesaran bayi dalam kandungan. Selain dari mengamalkan makanan-makanan diatas, anda juga boleh tambah supplement untuk membantu perkembangan otak bayi anda. Antara supplement yang dicadangkan adalah omega guard shaklee.

 

 

 

Kenapa omega guard?

 

Seperti yang anda tahu, omega guard kaya dengan omega 3 . Omega 3 ni sangat penting untuk perkembangan saraf dan penglihatan bayi. Semasa dalam kandungan , janin akan memperolehi omega 3 dari tubuh ibu untuk perkembangan sistem sarafnya. Selepas proses kelahiran , bayi akan mendapat nutrien omega 3 melalui susu ibunya. Sekiranya ibu kurang mengambil diet makanan yang mengandungi omega 3 yang cukup, tubuh ibu akan kekurangan omega 3 dan akan berturusan untuk menurun ke kehamilan yang seterusnya .

Omega guard shaklee merupakan sumber omega 3 yang selamat dan berkesan

 

Omega guard dari shaklee adalah minyak ikan tulen berkepekatan tinggi yang membekalkan asid lemak omega-3 yang asli dan tulen. Terdiri daripada 7 komponen utama termasuk EPA untuk kesihatan kesuluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang normal. Satu sajian omega guard (3kapsul)  membekalkan sehingga 900mg asid lemak omega 3 sehari.

 

 

Bezanya omega guard dengan minyak ikan omega 3 jenama lain adalah dari segi penghasilannya. Omega guard dihasilkan melalui proses penyulingan propritari tiga kali yang bertujuan untuk meningkatkan kepekatan asid lemak omega 3 dan pada masa yang sama menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang sering mencemari pelbagai spesis ikan.

Antara fungsi lain omega guard shaklee adalah mengurangkan risiko penyakit jantung, bersifat anti radang, mengurangkan simptom alahan, membaiki kulit kering dan garis halus serta memelihara kesihatan otak.

 

 

 

Berminat untuk beli omega guard Shaklee?

 

Jika anda berminat untuk membeli omega guard shaklee ni anda boleh membuat pembelian dengan cara membeli sendiri di web shaklee menggunakan debit dan kredit kad, jika ini merupakan kali pertama anda membuat pembelian online menggunakan debit kad. Anda dikehendaki call bank untuk membenarkan anda membuat pembelian online menggunakan debit kad.

Klik gambar ni untuk membuat pembelian omega guard terus di web shaklee

 

Jika anda rasa rumit untuk membuat pembelian sendiri, anda boleh terus hubungi fira. Fira akan bantu buatkan pembelian dan omega guard shaklee akan terus di poskan ke alamat anda.

 

Boleh ka Nak Vivix Dihantar Terus Ke Rumah ? ( COD )

 

Sudah tentu boleh. Pilihan ditangan anda sama ada nak by pos atau cod . Fira menyediakan kedua-dua perkhidmatan bagi memudahkan urusan anda . Bagi yang tinggal di sekitar kawasan Sungai Petani, fira sendiri yang akan menghantar omega guard terus ke alamat anda. Tapi, bagi yang luar kawasan Sungai Petani, Kedah jangan risau kerana fira boleh tolong poskan. Jangan risau akan keselamatan barang anda kerana kami menggunakan gdex . Shaklee akan memastikan barang yang dihantar dalam keadaan baik dan ada guarantee back  jika berlaku sebarang masalah pada barang yang anda beli.

Hubungi Fira Untuk Urusaan Pembelian Atau Sebarang Pertanyaan Berkaitan Shaklee

Klik sini untuk whatsapp fira >> Pengedar vivix Sungai Petani & Seluruh Malaysia.

Insyaallah, fira akan reply whatsapp anda secepat yang mungkin. Jika anda lebih selesa untuk cakap terus dengan fira. Anda boleh terus hubungi fira ditalian 0175039907

Nur syafira Bt Mohd Naser.24 tahun merupakan puteri tunggal En Naser dan puan Aniza. Tinggal di Sungai petani dan merupakan pengedar sah shaklee Sungai Petani. Untuk sebarang pertanyaan atau pembelian produk shaklee boleh terus whatsapp 0175039907

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge