Kolestrol Tinggi

Bagaimana Cara Untuk Menurunkan Paras Kolestrol

 

kolesterol

 

Kolestrol  ialah bahan berlemak (Lipid) yang merupakan sebahagian daripada membran luar sel dalam badan haiwan . Ia juga ditemui dalam edaran darah manusia..Dua sumber utama kolestrol dalam darah diperoleh daripada pemakanan dan pengeluaran hati..

kolestrol pemakanan datang dari daging,ayam,ikan dan produk tenusu. Selepas makan, kolestrol diserap oleh usus kedalam peredaran darah dan diselaputi oleh  protein.

kolestrol terbahagi kepada dua

 

1) Kolestrol baik

2) Kolestrol jahat ( Kena singkirkan dari badan )

 

kolestrol tidak boleh larut dalam darah kecuali jika ia bergabung dengan protein khas yang dipanggil lipoprotein. Kolestrol yang dirembaskan oleh hati ke dalam darah boleh bergabung dengan lipoprotein ketumpatan amat rendah ( VLDL) atau lipoprotein ketumpatan tinggi ( HDL)

kolestrol LDL yang terhasil daripada metabolisme kolestrol VLDL dalam aliran darah, dikenali sebagai kolestrol baik….

 

Colesterol

 

 

Bagaimana cara untuk turunkan kolestrol?

 

7 cara menurunkan kolestrol secara alami :

  1. Minum air limau nipis setiap pagi dan malam
  2. Minum jus anggur
  3. Minum jus jambu merah
  4. Kulit manggis
  5. Amalkan brokoli
  6. Hindari makanan yang tinggi lemak dan pilih makanan yang sihat
  7. Kerap bersenam

 

Jika cara diatas juga masih tidak berkesan, anda boleh ikhtiar turunkan kolestrol dengan cara amalkan vivix shaklee

 

Bagaimana vivix dapat bantu turunkan kolestrol?

 

12769451_1075710732481168_528627709_n

 

Vivix terkenal dengan antioksidan yang tinggi 

 

Antioksidan dalam vivix membantu dalam perlindungan sel termasuklah sel di sekitar bahagian salur darah. Orang yang alami masalah kolestrol yang tinggi adalah disebabkan oleh plug atau kolestrol berlebihan dalam salur darah .

Fungsi vivix ni , ia melindungi salur darah kita ,jadi salur darah kita akan dilindungi dari kerosakan .Kolestrol tidak boleh menempel pada salur darah yang boleh menyebabkan kolestrol berlebihan

 

Resveretrol  terbukti berkesan mencegah pembekuan kolestrol dari melekat di saluran darah.

Bukti vivix dapat bantu turunkan kolestrol dengan izin Allah swt

 

 

Testimoni 1

 

Kolestrol, tekanan darah tinggi dan gula dalam darah semakin rendah selepas amalkan vivix 

 

12784688_1075710742481167_1793501239_n

Testimoni 2

 

12596276_1075710762481165_100654984_n

 

 

Harga vivix shaklee

 

 

Seperti yang anda tahu, harga bagi sebotol vivix adalah rm475.  Tetapi, anda boleh dapatkan harga yang jauh lebih murah dari  harga asal sebotol vivix. Dengan syarat anda hendaklah beli 2 botol sekaligus. Kerana harga bagi sebotol vivix hanya jatuh sebotol rm380 .. Anda boleh share dengan rakan atau sesiapa pun untuk beli 2 botol vivix dan nikmati harga yang jauh lebih murah berbanding harga sebotol vivix.

 

 

Memandangkan bulan ni merupakan promosi vivix secara besar-besaran. Anda boleh nikmati harga yang jauh lebih murah. Klik sini >>  untuk nikmati harga PROMOSI VIVIX BULAN OGOS 2018

Berminat untuk beli vivix shaklee?

 

 

 

 

Jika anda berminat untuk membeli vivix shaklee ni anda boleh membuat pembelian dengan cara membeli sendiri di web shaklee menggunakan debit dan kredit kad, jika ini merupakan kali pertama anda membuat pembelian online menggunakan debit kad. Anda dikehendaki call bank untuk membenarkan anda membuat pembelian online menggunakan debit kad.

Klik gambar ni untuk membuat pembelian vivix terus di web shaklee

 

 

Jika anda rasa rumit untuk membuat pembelian sendiri, anda boleh terus hubungi fira. Fira akan bantu buatkan pembelian dan vivix shaklee akan terus di poskan ke alamat anda.

Boleh ka Nak Vivix Dihantar Terus Ke Rumah ?

( COD )

 

Sudah tentu boleh. Pilihan ditangan anda sama ada nak by pos atau cod . Fira menyediakan kedua-dua perkhidmatan bagi memudahkan urusan anda . Bagi yang tinggal di sekitar kawasan Sungai Petani, fira sendiri yang akan menghantar vivix terus ke alamat anda. Tapi, bagi yang luar kawasan Sungai Petani, Kedah jangan risau kerana fira boleh tolong poskan. Jangan risau akan keselamatan barang anda kerana kami menggunakan gdex . Shaklee akan memastikan barang yang dihantar dalam keadaan baik dan ada guarantee back  jika berlaku sebarang masalah pada barang yang anda beli.

Hubungi Fira Untuk Urusaan Pembelian Atau Sebarang Pertanyaan Berkaitan Shaklee

 

 

Klik sini untuk whatsapp fira >> Pengedar vivix Sungai Petani & Seluruh Malaysia.

 

Insyaallah, fira akan reply whatsapp anda secepat yang mungkin. Jika anda lebih selesa untuk cakap terus dengan fira. Anda boleh terus hubungi fira ditalian 0175039907

 

Nur syafira Bt Mohd Naser.24 tahun merupakan puteri tunggal En Naser dan puan Aniza. Tinggal di Sungai petani dan merupakan pengedar sah shaklee Sungai Petani. Untuk sebarang pertanyaan atau pembelian produk shaklee boleh terus whatsapp 0175039907

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge