Sakit Sendi

Cara Untuk Mengelakkan Rasa Sakit Lutut

Beberapa cara atau ikhtiar kita untuk mengelakkan rasa sakit lutut. Kita ikhtiar ja selebihnya berserah pada Allah swt

 

Antara beberapa cara adalah :

  • Megurangkan berat badan – Obesiti merupakan salau satu punca sakit lutut
  • Sentiasa melakukan senaman dan bersukan
  • Melakukan senaman dan bersukan dengan cara dan posisi yang betul
  • Menggunakan alat penyokong lutut ( Kness braces) jika mengalami masalah lutut
  • Memilih sukan yang betul seperti sukan renang yang mengurangkan bebanan pada lutut

 

 

Sakit lutut ni juga sering dipanggil sakit sendi yang boleh terjadi di kalangan semua peringkat usia tidak kira tua mahupun muda. Bila dah sakit lutut banyak kerja yang terbatas kan, kebiasaanya sakit lutut dan sendi ni akan mengalami kesurakan untuk bergerak aktif seperti naik turun tangga,jalan jauh dan juga menganggu ketika rukuk dalam solat.

 

Selalunya orang tak tahu yang ada supplemen untuk masalah sakit lutut dan sendi ni. Jadi apabila sakit hanya bergantung pada ubat tahan sakit semata mata. Tak salah rasanya kita ikhtiar cari suplement yang organik bagi membantu masalah sakit lutut dan sendi ni kan dengan niat kita nak sihat sebab nak melakukan ibadah. Insyaallah, Allah perkenankan doa hambanya . Tugas kita ikhtiar dan berdoa.

 

 

Antara Suplemen Yang Membantu Masalah Sakit Lutut Dan Sendi

 

 

 

 

1) Vivix 

 

 

2) Omega Guard

 

 

Kedua- dua jenis asid lemak omega-3 memang ada dalam minyak ikan iaitu DHA (asid docosahexaenoic) dan EPA (asid eicosapentaenoic) . EPA dan DHA boleh mengurangkan keradangan yang menyebabkan bengkak dan kesakitan

 

 

3) Ostematrix

 

 

Ia adalah suplemen untuk kalsium . Memberi kekuatan pada tulang , mengelakkan kejang. Osteoarthritis ( sakit sendi dan tulang) boleh melemahkan tulang rawan sendi dan menyebabkan tulang yang berada di bawah tulang rawan mengalami perubahan. Vitamin D dalam ostematrix shaklee membantu badan dalam penyerapan kalsium dan sangat membantu untuk mencegah osteoporosis.

 

 

Berminat Untuk Dapatkan Set Sakit Lutut Dan Sendi Shaklee?

 

Jika anda berminat untuk membeli set sakit lutut dan sendi shaklee ni anda boleh membuat pembelian dengan cara membeli sendiri di web shaklee menggunakan debit dan kredit kad, jika ini merupakan kali pertama anda membuat pembelian online menggunakan debit kad. Anda dikehendaki call bank untuk membenarkan anda membuat pembelian online menggunakan debit kad. Untuk Keterangan lanjut boleh terus hubungi fira.

Jika anda rasa rumit untuk membuat pembelian sendiri, anda boleh terus hubungi fira. Fira akan bantu buatkan pembelian dan set detoks shaklee akan terus di poskan ke alamat anda.

 

Klik sini untuk whatsapp fira >> Pengedar vivix Sungai Petani & Seluruh Malaysia.

 

Insyaallah, fira akan reply whatsapp anda secepat yang mungkin. Jika anda lebih selesa untuk cakap terus dengan fira. Anda boleh terus hubungi fira ditalian 0175039907

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge