Info Kesihatan

Nak Kulit Sihat!!

Assalammualaikum semua…maaf ya..lama fira tak jengoi dalam ni noh..hehe..ampun beribu ampun..fira busy sangat sangat 🙁

la ni pun kalau ikutkan still busy sebab la ni fira baru buka Kedai Ayam Segar tau..hihi…so memang 100% dok tumpu pasai kedai la…tapi fira curi juga sikit masa untuk share dengan hampa BAGAIMANA NAK DAPATKAN KULIT YANG SIHAT …

how-to-get-a-healthy-skin-1

 

Bila cerita pasai kulit mesti ramai gegirls yang excited kan 😛 hehe…sapa takmau kulit sihat cek oiii….

 

ok..ni fira nak share dengan hampa semua ni ‘PETUA UNTUK MENDAPATKAN KULIT YANG SIHAT’…hampa suka dak? hehe

 

how-to-get-a-healthy-skin-2

 

how-to-get-a-healthy-skin-3

  1. KERAP CUCI MUKA
  • hampa kena cuci muka dengan kerap ,tapiii pastikan hampa tak cuci muka melebihi 2 kali sehari..permukaan kulit kita ni diliputi ileh lapisan-lapisan kulit mati, minyak dan bakteria baik yang memainkan peranan untuk membantu mengelakkan partikel-partikel yang tidak diingini memasuki kedalam badan kita…memiliki kulit yang bersih adalah kunci utama menjamin KEBERSIHAN DIRI YANG SEMPURNA..

 

download-5

 

2. CUBA MANDI DALAM MASA YANG SINGKAT ATAU MANDI MENGGUNAKAN AIR SUAM

 

  • Menggunakan air panas dan mandi terlalu lama akan membasmi lapisan -lapisan minyak yang berguna buat perlindungan kulit., ia juga mampu memburukkan lagi masalah kulit tertentu seperti ROSACEA dan EKZEMA.

 

3. PILIH SABUN YANG LEMBUT

 

  • apabila anda mandi, pilihlah sabun lembut atau pembersih yang tidak mengandungi sebarang wangian tiruan .carilah sabun yang :

 

1) mengandungi bahan bahan yang melembapkan kulit seperti aloe vera, witch hazel, minyak sayur-sayuran dan herba botanik seperti chamomile, lavender, rosemary, dan peppermint..

 

2) sabun yang tidak mengandungi sodium lauryl sulfat atau alkohol kerana kedua-duanya boleh  mengeringkan kulit kita…

 

images-8

 

4. JANGAN MENGGOSOK MUKA DENGAN TUALA SEMASA NAK MENGERINGKAN MUKA..

 

  • cuba tekap secara perlahan- lahan setelah selesai mandi dan biarkan baki air cucian muka untuk dikeringkan secara semula jadi… dengan ini, akan dapat memastikan untuk meninggalkan lapisan minyak yang berguna pada kulit,sekali gus dapat membantu untuk menjamin kelembapan berkekalan dan dapat mengelakkan kulit daripada menjadi terlalu kering..

 

download-4

 

5. MELEMBAPKAN KULIT DENGAN KERAP..

 

  • melembapkan kulit yang kerap yang akan menghindarkan kulit anda daripada kekeringan yang serius. ia juga akan dapat memperbaiki tona dan tekstur kulit yang tidak sekata kembali kepada keadaan asal dan normal..
  • atauu boleh juga apply krim malam…tetapiii..pastikan ada pilih krim malam yang selamat…

contoh :

 

Overnight Renewal Whitening Cream shaklee :)

overnight-whitening-cream                                                                                            RP 225.00

 

nak tahu apa istimewanya krim malam ni??

yang pertama sekali sudah tentu bebas dari bahan kimia dan 100% meggunakan bahan semulajadi..selain itu, krim malam shaklee ini juga ,

 

  • Bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit
  • Linden membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam
  • Scullcap mencerahkan dan melegakan keradangan kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit
  • Kulit terasa lebih halus, lebih lembut dan tampak lebih berseri apabila anda bangun daripada tidur pada keesokan harinya..

 

TESTIMONI PENGGUNA LAIN YANG MENJADIKAN KRIM MALAM SHAKLEE SEBAGAI KRIM KRIM WAJIB HARIAN 🙂

testimoni-night-cream-shaklee-2

 

testimoni krim malam nutriwhite

 

selain ituuu..hampa juga boleh makan suplement shaklee…lagi superbbb berkesan haa..

bukan setakat kulit muka ja sihat…semua kulit luaq dalam sihat dan elok..haa tak mau ka? :p

kalau hampa nak tau lebih details pasai produk shaklee untuk kulit boleh terus whatsapp 017.503.9907 tauu…<3

ok..bye..JUMPA LAGI <3

Nur syafira Bt Mohd Naser.24 tahun merupakan puteri tunggal En Naser dan puan Aniza. Tinggal di Sungai petani dan merupakan pengedar sah shaklee Sungai Petani. Untuk sebarang pertanyaan atau pembelian produk shaklee boleh terus whatsapp 0175039907

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge