Perut Buncit

Perut Buncit adalah Tanda Awal Penyakit Kronik / Merbahaya

Perut buncit adalah salah satu petanda awal sakit kronik. Awas, jangan pandang enteng atas masalah perut buncit.

 

 

Punca Perut Buncit

 

  • Gaya hidup

Pola pemakanan yang tidak betul adalah punca utama berlakunya pertambahan ukur lilit perut. Kurang melakukan aktiviti yang mengeluarkan peluh dan pengambilan makanan melebihi jumlah yang diperlukan akan lebihan kalori disimpan sebagai lemak dalam sel-sel lemak.

Lemak yang bertimbun-timbun di seluruh tubuh termasuk perut akan meningkat seiring pertambahan berat badan dan gaya hidup tidak sihat.

 

  • Usia

Secara semulajadi, aktiviti seseorang akan berkurangan seiring dengan pertambahan usianya. Bahkan jisim otot akan turut berkurangan disebabkan aktiviti yang semakin berkurangan. Ini menjurus kepada penambahan berat badan dan ukur lilit perut.

Sekiranya aktiviti yang berkurangan tersebut tidak diimbangi dengan pengurangan pengambilan kalori, akibatnya semakin meningkat usia, perut akan semakin membuncit.

 

  • Keturunan

Ada sesetengah pendapat mengatakan sekiranya ibu bapa mempunyai ukur lilit perut yang besar, maka anak juga berpotensi memiliki perut yang besar.

Kebanyakan lelaki cenderung menyimpan lemak di perut atas menyebabkan mereka berpotensi mempunyai perut buncit.

Sebahagian besar wanita sebelum menopaus cenderung menyimpan lemak di bawah perut, sisi peha dan pinggul. Selepas menopaus, lemak lebih banyak tersimpan di perut sebelah atas.

 

  • Hormon

Peningkatan stress dalam kehidupan seharian seperti kurang tidur juga boleh menyebabkan lemak perut bertambah. Tabiat kurang tidur akan meningkatkan produksi hormon kortisol dalam otak dan sekaligus meningkatkan penimbunan lemak perut.

Ada lagi sebab lain seperti alkohol, tembakai, minum susu lebih, tapi 4 diatas ni adalah punca utama untuk terjadinya perut buncit.

Ada setengah orang yang kurus, tetapi ada juga masalah perut buncit ni kan? Ini sebabnya

 

 

 

Visceral fat ni ada di abdominal kita..bahagian perut dan sekelilingnya termasuk jantung.

 

 

Selain penyebab perut buncit, visceral fat juga penyebab salur darah ke jantung mengecil atau tersumbat dan penyebab serangan jantung.

Ikhtiar Untuk Mengatasi Masalah Perut Buncit Yang Di hadapi

 

Seperti yang kita tahu, Vivix adalah supplement terbaik untuk mereka yang berisiko tinggi dgn penyakit jantung.

Kenapa?

 

Sebabnya Vivix boleh tingkatkan metabolisme badan kita. Bila metabolisma tinggi, pembakaran lemak akan lebih tinggi menjadikan pengurangan akumulasi lemak2 ni.

Selain itu, perut buncit juga berkait rapat dengan kurang fungsi sistem penghadaman menyebabkan pengembangan usus besar.

Vivix juga bertindak sebagai agen detoks yang mampu bersihkan toksin dalam usus yg menjadi punca masalah penghadaman

LEMAK tu kadang kita tak nampak, kita rasa perut ni daging, padahal lemak yang dah jadi tepu. Dalam Vivix ni ada banyak sumber polifenol yang bantu tingkatkan metabolisma untuk bakar lemak- lemak tu..

 

 

Rasulullah s.a.w telah bersabda: “Perut itu adalah rumah penyakit”

 

Maksud perut itu bukanlah saiznya tetapi apa yang diisi kedalam perut berupa makanan dan minuman. Nabi menyatakan lagi: ” Perut itu semacam telaga bagi badan, urat dan pembuluh darah. Apabila perut itu sakit maka pembuluh darah itu akan membawa penyakit”

Jadi kalau yang tak buncit pun berpotensi berpenyakit kronik, apatah lagi yang berperut buncit. Semestinya kita dah tahu apa yang terjadi dalam perut tu..

Akhir kata, perut buncit terjadi sebab visceral fat yang bahaya tu banyak berkumpul di perut, dan juga usus kita bertoksin sehingga pencernaan tidak dapat berfungsi dengan baik. Vivix bantu hilangkan perut buncit ni sama dengan cara Vivix membantu pesakit jantung mengurangkan visceral fat, selain itu sebagai agen detoks dan agen yg meningkatkan metabolisma dari peringkat sel lagi.

 

Testimoni

 

 

Bagaimana untuk Mendapatkan Vivix Shaklee?

 

jika anda beriminat untuk membeli vivix shaklee boleh direct whatsapp fira di sini >>

Beli Vivix  Shaklee

 

 

Nur syafira Bt Mohd Naser.24 tahun merupakan puteri tunggal En Naser dan puan Aniza. Tinggal di Sungai petani dan merupakan pengedar sah shaklee Sungai Petani. Untuk sebarang pertanyaan atau pembelian produk shaklee boleh terus whatsapp 0175039907

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge