TIPS - Penjagaan Muka

Skincare Yang Selamat Dan Berkesan

Di zaman menuju tahun 2020 ni, banyak sangat lambakan skincare dipasaran. Sebagai pengguna , menjadi hak kita untuk memilih skincare yang selamat dan berkesan. Tapi, persoalan sekarang skincare yang manakah yang selamat dan bebas bahan kimia?

 

Fira akui banyak juga produk diluar sana yang mungkin selamat dan berkesan. Tapi yang  menjadi pilihan fira adalah  Youth  Skincare Shaklee

 

Produk Yang Ada Dalam Skincare Youth Shaklee

 

Luminous Gel Oil Cleanser

 

 

 

 

 • 3 dalam 1, tidak mengandungi sabun, PH seimbang
 • Pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci, dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya. 

 

Bahan-bahan utama adalah :

 • Vital repair , muscadine grape extract , ekstrak alga hijau yang menghaluskan

 

Inilah cleanser shaklee. Kita cuma perlu picitkan sikit sahaja selepas itu disapu pada muka cara pusingan. Tekstur dia tak berbuih sangat tetapi mampu menanggalkan kotoran hingga kedalam.

 

 

Perfecting Skin Toner

 

 

 

Bebaskan kulit anda dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran dan tunjukkan kepada dunia, diri anda lebih cerah dan berseri.

Lakukan lebih dari biasa untuk membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisibersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan- bahan botanikal yang berpaten untuk kulit yang berseri

 

Bahan-bahan utama adalah:

 • Vital Repair , Muscadine Grape Extract, Extract Alga Hijau yang meremajakan.

 

Lepas cuci muka, jangan lupa apply toner pada wajah kerana pencuci muka sahaja tidak cukup . Fungsi toner adalah untuk menutup pori-pori di muka. Kulit juga akan kelihatan lebih segar apabila menggunakan toner . 

 

Youth Acttivating Serum

 

 

 • Mengandungi 10x ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal
 • Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol, dan YOUTH Complex kami yang berkesan. Ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel , membuatkan kulit anda berkelakuan lebih muda untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.

 

Bahan-bahan utama adalah :

 • YOUTH complex dengan apple cell, lotus, japonicus, vitamin A berkapsul.

 

Age Defense Moisturizer-SPF 50 (siang)

 

 • Perlindungan untuk kulit anda lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. Lindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan perlindungan matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan botani bernutrien melembapkan kulit anda dan menambahbaikkan penampilan kulit anda secara menyeluruh.

 

Bahan-bahan utama adalah :

 • SPF 50 ,Vital Repair+complex, Muscadine Grape Extract

 

Krim siang ini wajib pakai meskipun duduk dalam rumah. Krim siang ni ada spf 50 yang membuatkan kulit kita akan menjadi glowing .

 Advanced Renewal Night Cream Light/Rich  (krim malam)

 

 

 • Ekstrak Alga Marin , Muscadine Grape dan Lotus Japonicus, serta anti oksida yang lain mengalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur. Campuran botanikal khas kami membantu merangsangkan penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda lebih muda, licin dan cerah

 

Bahan – bahan utama adalah :

 • Vital Repair+ Complex , Schisandra Chinensis,  Lotus Japonicus

 

Krim malam jangan tinggal kerana ianya akan merawat kulit muka kita sewaktu tidur.

 

Radiance C + E

 

 

 • Dos sebanyak 20% vitamin c tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi membantu untuk menegang, mencerah, dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.
 • Radiance C+E mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit, dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan
 • Untuk kesan yang lebih menakjubkan , gunakan bersama rejimen penjagaan kulit anda selepas menggunakan serum
 • Kapsul berdos tunggal yang mudah digunakan ini adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan , 100% terbiodegradasi dan diformulasikan tanpa bahan pengawet.

Bahan-bahan utama :

 

 • 20% vitamin c tulen, vitamin E, Raspberi untuk penggunaan selama 60 hari.

 

Bagi yang ada jeragat memang elok amalkan radiance ni. Hanya perlu di sapu dibahagian yang bermasalah sahaja. Sebiji boleh digunakan untuk 2 kali.

 

 

Apa Beza Skincare Youth Dengan Produk Lain?

 

 

Keberkesanan youth dibuktikan melalui kajian klinikal. Ujian klinikal ini direka oleh  World Class Skin Expert dengan menggunakan skin age index yang mana ia mengkaji kehadiran tanda-tanda penuaan melalui data klinikal . Salah satu dibuat adalah ke atas kedutan wajah. Skin age index ini mengukur sehingga kedalaman dan kepanjangan kedutan itu.

 

 

Tanda-tanda penuaan yang dikaji adalah seperti:

 

 • Kedutan dan garis-garis halus
 • Saiz pori-pori
 • Tona kulit
 • Kelembutan kulit
 • Tekstur kulit
 • Pigmentasi
 • Seri kulit
 • Kekenduran kulit

 

Result menunjukkan 100% daripada wanita yang mengikuti kajian ini terbukti kulitnya menjadi lebih muda berbanding sebelumnya, hanya dalam tempoh 7 hari sahaja dan 2/3 wanita berjaya menjadikan kulit lebih muda 10 tahun dari usia sebenar.

 

 

Keistimewaan Youth Skincare

 

 

 1. 100% vegan
 2. Cruelty Free ( Tiada ujian ke atas haiwan dijalankan )
 3. Bebas daripada 2500 bahan kimia dan bahan penjagaan kulit yang berbahaya
 4. Terbukti mempercepatkan pembaharuan sel kulit 10x ganda lebih cepat berbanding biasa

Testimoni Pengguna Youth Skincare

 

 

Mekap langsung tak guna foundation

 

 

 

7 Hari pengunaan youth skin care

 

Selepas 14 hari penggunaan skincare youth

 

 

selepas 21 hari penggunaan youth skincare

 

 

Berminat Untuk Dapatkan Youth Skincare?

 

 

Jika anda berminat untu mendapatkan skincare youth shaklee boleh terus buat pembelian dengan fira kerana fira merupakan agen sah youth skin care shaklee. Bagi yang tinggal di kawasan sungai petani , fira ada buat penghantaran sehingga ke rumah anda.

 

Untuk pembelian boleh klik di sini >> BELI FULL SET YOUTH SKIN CARE 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge