• Berpantang

    Sebab Kenapa Perlu Pilih Set Berpantang Shaklee

    Kenapa perlu pilih set berpantang shaklee?   5 sebab utama kenapa ibu ibu diluar sana harus memilih set berpantang shaklee.   1) Bandan lebih bertenaga Dengan pengambilan set berpantang shaklee, badan akan rasa lebih cerdas dan cergas   2) Luka cepat sembuh Luka cepat sembuh dalam tempoh 1-2 minggu kerana didalam set berpantang shaklee ada supplemen zinc yang membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka dalaman dan luaran.   3) Kulit cantik Haa siapa ja yang taknak kulit cantik kan. Kombinasi set kulit seperti vitamin c, esp , b complex dan vitalea  yang banyak sangat membantu mencantikkan kulit dari dalam . Apa yang lagi best , stretchmark pun takda tau.   4)…

  • Pengedar Shaklee

    Pengedar Sah Shaklee Kawasan Bedong , Kedah

        Fira merupakan pengedar sah shaklee sungai petani yang berdaftar sejak December 2012. Sebelum apa apa, fira nak perkenalkan diri fira dulu. Fira ni memang orang Sungai Petani yang tinggal di Sungai Lalang. Nama penuh  Nur Syafira tapi hampa boleh panggil fira ja dan berumur 24 tahun hehe.   Fira dah buat bisnes shaklee ni dah hampir 4 tahun dan alhamdulillah dah banyak tempat kat bedong yang fira dah pernah p untuk cod shaklee. Selain kawasan Bedong, fira juga pengedar sah shaklee untuk kawasan  Sungai Petani. Di Sungai Petani ni yang fira dah pernah pergi untuk COD shaklee. Antaranya, Sungai Lalang, Ambangan Height, Bandar Baru, Sg Layar, Sg Pasir,…

  • GLA COMPLEX

    Keistimewaan dan Fungsi Gla Complex

    Kenapa kita perlu ambik GLA complex shaklee?       Gla ni biasanya dikaitkan dengan orang perempuan, tapi, sebenarnya tahu tak ia juga sangat penting tak kira sama ada untuk lelaki atau perempuan.     Kepentingan Gla complex   Gla mengandungi omega 6 yang diperlukan oleh ovari dan sistem pembiakan wanita. Sebab itu juga masalah haid, kehamilan dan menopous memang digalakkan untuk mengambil GLA.     Fungsi gla complex secara keseluruhan     Gla complex membantu dalam keseimbangan hormon untuk melancarkan kitaran haid Gla complex membantu meningkatkan kesuburan dengan mewujudkan persekitaran rahim yang sihat dan optimum untuk persenyawaan dan membantu wanita dalam menghasilkan kualiti mukus serviks Gla complex melegakan simptom…

  • Vitamin c shaklee

    Kebaikan dan Keistimewaan Vitamin C

    Kebaikan dan keistimewaan vitamin c shaklee yang anda perlu tahu.       Vitamin c shaklee adalah vitamin jenis larut air dan fungsi utama sebagai antioksidan. Ia juga sangat penting untuk kesihatan gigi dan tulang kita.   Vitamin c sangat penting kepada tubuh tetapi, badan kita tak dapat nak hasilkan vitamin c sendiri. Jadi, kita kena mengambilnya dari sumber makanan harian dan suplemen. keistimewaan vitamin c   Ada Bioflavonoids   Dalam Vitamin C Shaklee, ada 120mg Bioflavonoids. Fungsinya yang utama adalah membantu proses penyerapan vitamin C dengan lebih baik dan mengelakkan oksidasi vitamin C.         2. Sustained-released   Sistem pelepasan berperingkat . Melepaskan setiap 100 mg bagi…

  • Kepentingan Suplemen

    Kenapa Perlu Ambik Suplemen Dalam Kehidupan Seharian

    Kenapa kita perlu ambik suplemen dalam kehidupan seharian kita? mesti ramai yang tertanya-tanya kan.  Tak sakit pun perlu ambil suplemen juga ka?   Ok, untuk pengetahun anda semua, kita perlu ambik supplement adalah kerana : 7 Sebab kenapa anda perlu ambil suplemen?     1)Kita sering terdedah terhadap pencemaran alam sekitar dan radikal bebas yang menjejaskan kesihatan badan. 2)Badan kita memerlukan dos yang lebih tinggi bagi sesetengan nuitrien. Hakikatnya nutrien hanya boleh didapati dari pemakanan. 3) Buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin terjejas dan tercemar akibat racun serangga atau bahan kimia lain 4) Mengamalkan gaya hidup tidak sihat seperti kurang bersenam atau bersukan dan merokok 5)Rutin pemakanan kebanyakkan rakyat Malaysia yang tidak…

  • Rabun

    Cara Mengatasi Masalah Rabun

    Rabun merupakan masalah penglihatan yang sering terjadi kepada semua peringkat umur. Tak kira sama ada muda atau tua. Malah, seawal usia 7 tahun lagi sudah ramai kanak kanak yang ada masalah rabun ni. Kalaau perasan ramai budak yang baru 7 tahun dah mula memakai cermin mata. Rabun ni juga terdapat 2 jenis.   2 Jenis Rabun Masalah Rabun Jauh   Rabun jauh ini dimana keadaan seseorang tidak dapat melihat sesuatu objek didalam keadaan yang jauh dengan jelas. Tetapi, dapat melihat objek yang dekat dengan jelas.     Biji mata mereka lebih besar dan panjang berbanding orang yang tidak rabun. Imej yang masuk ke dalam mata tidak dapat difokus dengan tepat…

  • Atasi masalah stress

    Bagaimana Cara Untuk Menangani Stress

    Tekanan atau stress ni selalunya golongan wanita yang sering menghadapi tekanan berbanding lelaki.Kenapa?entry kali ni khas ditujukan buat wanita diluar sana yang sedang menghadapi tekanan ?       Saban hari semakin ramai wanita yang berkerja dan menjadi suri rumah.2 kerja dalam 1 hari..ini bukan mudah ya..harus menghadapi masalah ditempat kerja,masalah di rumah,masalah anak,masalah suamI semuanya terkumpul dikepala dan ia sangat memberi impak yang besar dalam sesebuah kehidupan..   Bagaimanakah cara mereka melakukanya? bagaimanakah anda boleh mencontohi mereka dalam menguruskan tekanan yang diiringi dengan cabaran kehidupan dan tekanan kerja yang tinggi? bagaimanakah cara anda tampil dengan penuh gaya dan sinar tanpa mengalami keletihan ,walaupun semasa mengharungi hari-hari yang mencabar.   jawapannya…

  • Berminat Nak Jadi Ahli Shaklee 2018

    Cara Nak Dapatkan Free Membership Shaklee

    Ramai sangat yang tanya fira macamna ya nak dapatkan FREE MEMBERSHIP shaklee. So, sekarang fira nak ceritalah macamna nak dapatkan dan apa kelebihan jadi ahli shaklee ni.   First sekali, untuk pengetahuan korang, fira dah hampir 4 tahun menjadi sebahagian daripada family shaklee, hehe dah 4 tahun  fira menjadi sid shaklee dan tak pernah sekali pun rasa menyesal jadi ahli shaklee. Banyak sangat manfaat yang fira dapat.   Kalau anda berminat untuk jadi ahli shaklee secara percuma ada caranya.   Share beli shaklee dengan rakan Ajak rakan rakan atau family share beli produk shaklee. Jangan ingat produk shaklee ada supplement ja tau. Dalam rangkaian shaklee selain supplement, kita juga ada…

  • Free Membership Shaklee

    Free Shaklee Membership

    Free shaklee membership yang bernilai Rm75 siapa taknak kan. Sempena bulan ogos ni shaklee ada offer vivix shaklee. Seperti yang anda tahu, harga asal vivix adalah rm475 . Tapi bulan ni anda akan dapat harga yang jauh lebih murah berserta free membership shaklee. Promosi Vivix       Vivix beli 6 free 1 Vivix beli DUA less 5%   Seperti yang anda tahu , harga vivix bagi sebotol adalah RM475. Tapi lagi jimat jika anda ambil DUA botol kerana harga bagi DUA botol hanya RM722 sahaja!   Jika nak beli sebotol saja pun boleh sebab  fira akan bagi free membership sekali yang bernilai Rm75     Perbandingan Harga Vivix Shaklee…

  • TIPS - Penjagaan Muka

    Stokis Shaklee Sungai Lalang

    Khas buat anda yang tinggal di kawasan Sungai Lalang, Sungai Petani, kini anda tidak perlu susah lagi untuk mendapatkan produk shaklee kerana fira merupakan agen sah shaklee Sungai Lalang Sungai Petani.   Fira merupakan agen sah aktif shaklee sejak december 2014. Kini cukup 4 tahun fira berkecimpung dalam bisnes shaklee. Fira mula mengenali shaklee sebagai pengguna. Fira mula jatuh cinta dengan produk shaklee sewaktu fira mengamalkan lecithin dan herblax untuk turunkan berat badan . Apa side effect yang fira dapat adalah masa tu badan fira maintain. Fira boleh kawal pemakanan dengan mengamalkan set kurus bajet shaklee..Pada awalnya tujuan fira ambik vitamin c hanyalah untuk suka suka. Tetapi, apa yang fira…