• vivix shaklee

    Kebaikan Vivix Shaklee

    Apa ada dalam vivix ni?   Vivix ni diperbuat daripada 4 bahan utama.     1)Purple carrot     Antara Khasiatnya :   Lebih tinggi antioksidan berbanding carror warna oren Bersifat antiradang , oleh sebab itu sesuai untuk semua sakit yang bersifat radang seperti arthtritis, gout, asma Antivirus, antibakteria, antimicrobial Anticarcinogen> mengurangkan risiko kanser Tinggi vitamin A, halang arteri dari tersumbat, elak strok Stabilkan gula dalam darah, merendahkan tekanan darah tinggi     2)Anggur muscadine       Antara Khasiatnya :   Menguatkan ingatan 40x lebih antioksidan berbanding anggur merah mengandungi alegik asid > agen antikanser dan lawan ketumbuhan n agen awet muda Halang kerosakan retina mata Mengandungi fiber >…

  • Rabun

    Cara Mengatasi Masalah Rabun

    Rabun merupakan masalah penglihatan yang sering terjadi kepada semua peringkat umur. Tak kira sama ada muda atau tua. Malah, seawal usia 7 tahun lagi sudah ramai kanak kanak yang ada masalah rabun ni. Kalaau perasan ramai budak yang baru 7 tahun dah mula memakai cermin mata. Rabun ni juga terdapat 2 jenis.   2 Jenis Rabun Masalah Rabun Jauh   Rabun jauh ini dimana keadaan seseorang tidak dapat melihat sesuatu objek didalam keadaan yang jauh dengan jelas. Tetapi, dapat melihat objek yang dekat dengan jelas.     Biji mata mereka lebih besar dan panjang berbanding orang yang tidak rabun. Imej yang masuk ke dalam mata tidak dapat difokus dengan tepat…

  • Berminat Nak Jadi Ahli Shaklee 2018

    Cara Nak Dapatkan Free Membership Shaklee

    Ramai sangat yang tanya fira macamna ya nak dapatkan FREE MEMBERSHIP shaklee. So, sekarang fira nak ceritalah macamna nak dapatkan dan apa kelebihan jadi ahli shaklee ni.   First sekali, untuk pengetahuan korang, fira dah hampir 4 tahun menjadi sebahagian daripada family shaklee, hehe dah 4 tahun  fira menjadi sid shaklee dan tak pernah sekali pun rasa menyesal jadi ahli shaklee. Banyak sangat manfaat yang fira dapat.   Kalau anda berminat untuk jadi ahli shaklee secara percuma ada caranya.   Share beli shaklee dengan rakan Ajak rakan rakan atau family share beli produk shaklee. Jangan ingat produk shaklee ada supplement ja tau. Dalam rangkaian shaklee selain supplement, kita juga ada…

  • Sakit Sendi

    Masalah Sakit Sendi Yang Sering dihidapi oleh warga emas.

    Masalah sendi sering kita dengari,Tetapi masih ramai juga yang tidak tau apa itu sakit sendi? bagaimana rasa sakitnya? Sakit sendi ini selalunya sering terjadi dikalangan warga emas.     Apa Itu Sendi & Kepentingannya   Sendi – sendi membentuk hubungan antara tulang- temulang yang memberi sokongan dan membantu kita bergerak. Ia terdiri daripada tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair sinovia ( Bendalir yang melicinkan sendi) yang memberi keselesaan antara tulang temulang dan membantu penyerapan hentakan daripada pergerakan. Semakin meningkat usia, tulang rawan akan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal berterusan dan beban boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan dan menyebabkan ketidakselesaan sendi.  …

  • Alfalfa Complex

    Alfalfa Complex

      Alfalfa dikenali sebagai ‘ Raja segala tumbuhan ‘ yang kaya sangat kaya dengan pelbagai nutrisi.Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil,serat ,15 zat galian, 10 vitamin, 8enzim dan fitokimia,10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.   Manfaat Utama Alfalfa Complex   Mencuci hati, darah & usus – merupakan makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. Melawan alahan – memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air. .Baik  untuk perubahan  patalogi di dalam usus dan perut -Memperbaiki…

  • Perut Buncit

    Perut Buncit adalah Tanda Awal Penyakit Kronik / Merbahaya

    Perut buncit adalah salah satu petanda awal sakit kronik. Awas, jangan pandang enteng atas masalah perut buncit.     Punca Perut Buncit   Gaya hidup Pola pemakanan yang tidak betul adalah punca utama berlakunya pertambahan ukur lilit perut. Kurang melakukan aktiviti yang mengeluarkan peluh dan pengambilan makanan melebihi jumlah yang diperlukan akan lebihan kalori disimpan sebagai lemak dalam sel-sel lemak. Lemak yang bertimbun-timbun di seluruh tubuh termasuk perut akan meningkat seiring pertambahan berat badan dan gaya hidup tidak sihat.   Usia Secara semulajadi, aktiviti seseorang akan berkurangan seiring dengan pertambahan usianya. Bahkan jisim otot akan turut berkurangan disebabkan aktiviti yang semakin berkurangan. Ini menjurus kepada penambahan berat badan dan ukur…

  • Pengedar Shaklee

    Pengedar Youth Skin Care Kawasan Sungai Petani

    For those yang tinggal di sekitar kawasan Sungai Petani yang cari  skin care youth shaklee boleh direct whatsapp fira ya. Fira merupakan pengedar sah Skin care Youth Shaklee . Sekiranya anda ingin fira menghantar skin care youth shaklee sampai depan rumah pun boleh.   Buat mereka yang tinggal di luar kawasan Sungai Petani juga boleh dapatkan set penjagaan muka ni dari fira kerana fira juga ada membuat pengeposan ke seluruh Malaysia.     Apa Keistimewaan Beli Youth Skin Care dengan fira?   Of course la ada keistimewaannya. Antara keistimewaan jika anda beli skin care youth dengan fira adalah :   FREE COD Fira tidak akan mengenakan sebarang caj peghantaran sekiranya…

  • TIPS - Penjagaan Muka

    Cara Merawat Masalah Kulit Eczema

    Eczema ialah penyakit kulit yang menyebabkan radang,gatal,kering,mengelupas,kemerahan,bersisik, Berkait dengan tindak balas hipersensitif pada bahagian kulit.     Eczema ini berasal daripada perkataan greek iaitu eczein yang membawa maksud to boil. Eczema ini juga kadangkala mempunyai biji air dalam kulit yang menyebabkan kegatalan dan pendarahan seterusnya membawa kepada iritasi ( eczematous dermatitis)  Eczema tidak berjangkit dan kadang-kadang berbeza keadaanya antara orang lain.Sometimes, pesakit eczema juga akan mengalami keradangan, seterusnya menggaru hingga menyebabkan kulit menjadi rapuh dan berkeping-keping (scaly) . Kemudian menjadi luka dan terdedah kepada jangkitan.Sebagai contoh,  jangkitan bakteria, kulat     Perbezaan kulit normal dan eczema      Ciri- ciri Kulit Pesakit Eczema   1) kekurangan lapisan pelindung dimana kurangnya penghasilan lemak dan minyak, gagal…

  • Skin care Youth Shaklee

    Cara Nak Dapatkan Skin Yang Cantik

    Cara nak dapatkan skin yang cantik?   Fira pasti hampir semua kaum wanita kat dunia ni nak dapatkan skin yang cantik kan. Siapa ja yang taknak skin cantik dan sihat kan.  Sudah menjadi fitrah manusia kan cenderung kepada keindahan , ketampanan dan  kecantikan  .   Skin yang sihat dan cantik ditentukan oleh bagaimanakah cara penjagaan kita,skin care yang digunakan atau petua tradisi tok nenek moyang kita yang diamalkan .   Fira berani cakap yang hanya 40%  daripada kita yang hanya menggemar air putih dan mengamalkannya . Selebih tu mereka lebih gemar minum air manis dan berkafein berbanding air putih. Tahukah anda apakah manfaat air putih untuk skin kita?    Manfaat…

  • TIPS -Kesihatan

    4 Info Sihat yang Perlu Anda Ambil Tahu

    Terdapat beberapa info tentang kesihatan yang anda perlu tahu tetapi anda tidak tahu. Antaranya :   1) Bau ‘pelik’ dari VAGINA   -Bau yang tidak menyenangkan dari vagina sebenarnya adalah kombinasi dari air peluh,keputihan dan yis/bakteria yang ada pada kawasan tersebut. Jika baunya tidak keterlaluan ,anda tidak perlu risau. Namun, jika keadaan sudah terlalu serius, anda perlu mendapatkan rawatan dari pakar sakit puan. Bau tersebut biasanya berkaitan dengan bau badan sendiri..Ia berbeza -beza mengikut kadar hormon tubuh yang berubah mengikut putaran haid. untuk kebersihan yang lebih baik, anda disarankan untuk menggunakan panty liner. atau boleh juga makan Alfalfa complex  untuk penjagaan dalam kita. Detoks dalaman barulah segala toksin keluar badan…